News

ANM a actualizat prognoza meteo. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere 2023

Cum va fi vremea în noaptea de Înviere 2023. Prognoza meteo, actualizată de ANM. Veștile nu sunt tocmai bune pentru români.
12.04.2023 | 23:35
ANM a actualizat prognoza meteo Cum va fi vremea in noaptea de Inviere 2023
Cum va fi vremea de Înviere. Anunțul ANM. Sursa foto: Freepik/wirestock
ADVERTISEMENT

A fost actualizată prognoza meteo, iar directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Meteorologii anunță instabilitate de Paște.

ANM a anunțat cum va fi vremea în noaptea de Înviere 2023. Vești proaste pentru români

Din păcate, vremea va fi instabilă de Paște, deși săptămâna aceasta sunt și zile în care temperaturile depășesc 20 de grade. În anumite zone poate ploua cu descărcări electrice de Învierea Domnului.

ADVERTISEMENT

Spre finalul acestei săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că joi temperaturile vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade, respectiv între 14 și 24 de grade vineri. În Capitală, temperatura maximă va fi de 19 grade joi, iar vineri chiar 22-24 grade. În zona litoralului ar putea fi ceva mai răcoare.

Temperaturile anunțate joi și vineri nu se vor menține și la finalul săptămânii, de Paște, așa cum ar fi sperat românii. În weekend, vremea se va răci, astfel că la nivelul țării se vor înregistra temperaturi între 2 și 10 grade. Sâmbătă, temperaturile maxime vor fi între 14 și 20 de grade, iar duminică între 15 și 20 de grade.

ADVERTISEMENT

“În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturile minime la nivelul întregii țări se vor încadra între 2 și 10 grade, iar în Capitală va fi o minimă de 7-9 grade Celsius. Sâmbătă vor fi maxime între 14 și 20 de grade, iar duminică între 15 și 20 de grade. Temperaturile e posibil să fie ușor mai mici în zona litoralului.

Mâine și vineri vorbim de o vreme în încălzire. Mâine vom avea temperaturi maxime de 13 până la 21 de grade, cu 19 grade în Capitală. Vineri vor fi temperaturi între 14 și 24 de grade, iar în București e posibil să consemnăm temperaturi de 22-24 de grade”,  a anunțat Elena Mateescu, directorul general ANM, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Averse cu descărcări electrice de Paște

De asemenea, temperaturile calde vin și cu vreme instabilă, astfel că vor fi averse și descărcări electrice. În sudul țării, cantitățile de apă pot depăși 25-30 ml/mp./ La munte vor fi intensificări ale vântului.

Încălzirea vine și la pachet cu fenomene de instabilitate, cu averse, însoțite de descărcări electrice, în special în sud, cu cantități de apă ce pot depăși 25-30l/mp și intensificări ale vântului la munte”, a mai transmis directorul ANM.

ADVERTISEMENT

În ultimele săptămâni, în România au fost fenomene meteorologice neobișnuite. În unele zone din țară s-au înregistrat temperaturi foarte reci, dar și ninsori, în anumite zone.

ADVERTISEMENT