Sport

Programul de la Australian Open 2023, întrerupt de căldura excesivă! Meciurile au fost reluate pe toate terenurile. Update

Programul de marţi de la Australian Open, când au fost programate meciuri din turul 1, a fost dat peste cap de căldura excesivă din Melbourne.
17.01.2023 | 08:35
Programul de la Australian Open 2023 intrerupt de caldura excesiva Meciurile au fost reluate pe toate terenurile Update
Căldura excesivă a dat peste cap programul de la Australian Open 2023
ADVERTISEMENT
17-01-2023
06:37

Meciurile de la Australian Open au fost reluate

Timp de aproape trei ore, la Australian Open s-au jucat meciuri doar pe Rod Laver Arena, Margaret Court Arena şi John Cain Arena. După ce indexul a scăzut sub 5, organizatorii au permis reluarea partidelor pe toate terenurile de la Melbourne.

Programul zilei de marţi a fost dat peste cap, astfel că sunt şanse ca unele meciuri să fie reprogramate pentru miercuri.

17-01-2023
05:26

Programul se reia de la ora 17:00 (ora 08:00 în România)

Condiţiile meteo s-au îmbunătăţit, astfel că organizatorii au anunţat că meciurile de pe terenurile în aer liber vor fi reluate de la ora 17:00 (ora 08:00 în România).

Pe terenul 14 este programat întâi meciul dintre Ben Shelton şi Zhang Zhizhen, ca mai apoi să se joace aici partidele Zhang Shuai – Patricia Ţig şi Irina Begu – Elizabeth Mandlik.

Pe terenul 16, Sorana Cîrstea şi Yulia Putintseva vor trebui să aştepte finalul meciului dintre Alejandro Davidovich Fokina şi Alexander Bublik, întrerupt la scorul de 6-0, 6-7(3), 2-0.

17-01-2023
05:04

Meciurile rămân întrerupte pe 13 terenuri de la Australian Open

Organizatorii de la Australian Open au făcut un nou anunţ în privinţa situaţiei programului. Astfel, niciun meci nu va începe mai devreme de ora 17:00 (ora 08:00 în România) pe terenurile care nu au acoperiş retractabil.

“Acoperişul rămâne închis pe Rod Laver Arena, Margaret Court Arena şi John Cain Arena. Niciun meci nu se va juca pe terenurile în aer liber mai devreme de ora 17:00. Arbitrii continuă să verifice condiţiile AO-Heat Stress Scale pentru a determina când vor fi reluate meciurile pe terenurile în aer liber”, au anunţat australienii.

Organizatorii de la Australian Open au implementat din 2019 un regulament special pentru disputarea meciurilor în condiţii meteo nefavorabile. Căldura excesivă de marţi, de la Melbourne, a dus la întreruperea mai multor partide, iar programul zilei a fost dat peste cap.

Meciuri întrerupte la Australian Open 2023 din cauza căldurii excesive

Programul zilei de marţi a început la ora 11:00 (ora 02:00 în România), însă temperaturile ridicate au dus la întreruperea mai multor partide. În jurul prânzului, termometrele arătau 35 de grade Celsius, motiv pentru care organizatorii au decis ca jocurile să fie oprite pe toate terenurile care nu beneficiază de acoperiş retractabil.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, indicele de protecţie este calculat în funcţie de umiditate, viteza vântului şi temperatură, cu o scală de la 1 la 5. Dacă indicele atinge cifra 4, jucătorii pot cere o pauză de 10 minute. Când este atinsă scala 5, meciurile de pe terenurile fără acoperiş retractabil sunt suspendate.

La ora 14:00 (ora 05:00 în România), organizatorii au anunţat că toate meciurile de pe aceste arene sunt suspendate. Conform presei din Australia, un nou anunţ în privinţa situaţiei ar urma să fie făcut în jurul orei 16:00 (ora 07:00 în România).

ADVERTISEMENT

Meciuri programate doar pe trei terenuri la Australian Open 2023

Conform programului de marţi, meciurile din turul 1 urmau să se dispute pe 16 terenuri. După decizia organizatorilor de a întrerupe jocul, doar trei arene mai sunt folosite pentru partidele din a doua zi de la Australian Open 2023.

Rod Laver Arena, Margaret Court Arena şi John Cain Arena sunt singurele terenuri care au acoperiş retractabil, astfel că aici se pot disputa meciuri în condiţii optime, chiar dacă a fost atinsă scala 5 din regulamentul de protecţie al jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Deciza organizatorilor a fost contestată de unul dintre jucătorii australieni

Printre jucătorii afectataţi de decizia organizatorilor s-a numărat şi Jordan Thompson. Australianul şi J. J. Wolf erau în setul 2, la scorul de 3-6, 3-1, când meciul a fost întrerupt.

“Când s-a mai întâmplat aşa ceva? Am jucat aici când erau 45 de grade”, s-a plâns Jordan Thompson, însă arbitrul i-a transmis că decizia a fost luată conform regulamentului.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Irina Begu au fost, la rândul lor, afectate de decizia luată de organzatorii de la Australian Open 2023. Prima urma s-o întâlnească pe Yulia Putintseva pe terenul 16, în timp ce Ţig şi Begu aveau partide programate pe terenul 14.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a...
Lovitură de grație pentru Marius Elisei, fostul soț al Oanei Roman. Vedeta l-a dat în judecată