News

Programul „Masa Sănătoasă” pentru elevii din România, aprobat. Ce se va întâmpla cu grila de salarizare din Sănătate, anunțul lui Marcel Ciolacu

Programul „Masa Sănătoasă” a fost aprobat, potrivit premierului Marcel Ciolacu. Peste 1.200 de școli sunt incluse pe listă.
28.02.2024 | 15:59
Programul Masa Sanatoasa pentru elevii din Romania aprobat Ce se va intampla cu grila de salarizare din Sanatate anuntul lui Marcel Ciolacu
Programul „Masa Sănătoasă”, aprobat. colaj Fanatik/ foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Programul „Masa Sănătoasă” pentru elevii din România a fost aprobat, miercuri, în ședința de Guvern. Anunțul a fost făcut de premierul Marcel Ciolacu, precizând că peste 1.200 de școli din întreaga țară sunt incluse pe listă.

A fost aprobat programul „Masa Sănătoasă” pentru elevi

Veste bună pentru elevi și părinți! Executivul a aprobat lista celor 1.200 de unități de învățământ beneficiare ale Programului Național „Masa Sănătoasă”. Liderul Executivului spune că peste 450.000 de copii vor primi, în fiecare zi, masă caldă sau un pachet alimentar.

ADVERTISEMENT

„Suma totală alocată în 2024 este de peste 1 miliard de lei. Această măsură nu doar că ajută copii din sute de mii de familii, dar are ca efect şi reducerea abandonului şcolar”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

În cadrul ședinței de Guvern, s-a discutat și despre investițiile din Sănătate. Prim-ministrul a anunțat că au fost semnate contractele pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Iași. Următorul pe listă este cel din Craiova.

ADVERTISEMENT

Peste 13 miliarde de lei pentru investițiile în Sănătate

Marcel Ciolacu spune că sunt alocate peste 13 miliarde de lei, prin Programul naţional de investiţii în infrastructura spitalelor, pentru construcția noilor unități sanitare. Banii vin de la buget și din fonduri europene.

„Suma este fără precedent! Cu aceşti bani ridicăm noi spitale! România a trecut de la proiecte pe hârtie la şantiere pe care deja se lucrează! Vrem să le asigurăm românilor condiţii şi servicii de nivel european în sănătate, educaţie şi transporturi. Doar aşa îi putem aduce acasă şi pe românii plecaţi la muncă în Europa”, a precizat premierul.

ADVERTISEMENT

Șeful Executivului a declarat că un subiect important îl reprezintă cel referitor la grila de salarizare din Sănătate. Marcel Ciolacu spune că vrea ca salariații din spitale să fie plătiți corect, o investiție importantă în acest domeniu fiind cea în capitalul uman.

„Discutăm despre grilele de salarizare construite împreună cu sindicatele din domeniul sanitar. Vorbim despre salariile personalului medical, medico-sanitar de specialitate și auxiliar.

ADVERTISEMENT

Plecăm de la un principiu clar, acela de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale ale țării și țin, practic, în spate întreg sistemul sanitar al României”, a adăugat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

 

ADVERTISEMENT