News

Protest inedit la Davos. Un milionar cere taxe mai mari pentru bogați: ”Sunt fericit să plătesc mai mult!”

Un protest inedit a avut loc în aceste zile la Davos, unde are loc Forumul Economic Mondial. Un milionar britanic a cerut, în stradă, taxe mai mari pentru oamenii bogați.
19.01.2023 | 23:55
Protest inedit la Davos Un milionar cere taxe mai mari pentru bogati Sunt fericit sa platesc mai mult
Un milionar cere taxe mai mari pentru bogați. Protest la Davos: ”Sunt fericit să plătesc mai mult!”. Sursa foto: captură Twitter.com
ADVERTISEMENT

La Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, organizat în perioada 16 – 20 ianuarie 2023, participă importanți lideri politici și oameni de afaceri renumiți.

Un milionar cere taxe mai mari pentru bogați. Protest la Davos: ”Sunt fericit să plătesc mai mult!”

În aceste zile, în Elveția a fost prezent și Phil White, membru al ”Patriotic Millionaires UK”, o organizație care adună sute de milionari din Regatul Unit al Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul nu a participat la Davos ca invitat la Forumul Economic. El a fost aici ca protestatar. Manifestul său a fost unul inedit și unic în lume: a cerut taxe mai mari pentru oamenii potenți din punct de vedere financiar.

Fost consultant de afaceri și inginer, White a cerut cu mai multe ocazii Guvernului de la Londra să mărească taxele pe avere.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia evenimentului de la Davos, britanicul s-a decis să aducă acest mesaj ”Tax the Rich” (n.r. Taxați Bogații) și aici.

Într-un interviu acordat AFP Phil White a spus că este îngrijorat de modul în care bogații și-au crescut averile, în timp ce oamenii de rând au suferit în din cauza pandemiei de Covid și a exploziei prețurilor.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte fericit să plătesc mai multe taxe, vreau ca guvernul meu să mă taxeze și să impoziteze oameni ca mine”, a spus White, conform Rfi.

”Ar trebui să reducem nivelurile de bogăție. Pentru asta, guvernele ar trebui să impună taxe pe avere pentru a reduce inegalitățile sociale”, a adăugat britanicul.

ADVERTISEMENT


Printre milionarii care au trimis miercuri o scrisoare deschisă Forumului Economic Mondial, cerând mai multe taxe pentru cei bogați, se numără ”oameni care au moștenit averi, oameni care au muncit pentru bani, antreprenori, comercianți și oameni din alte medii”, a mai spus White.

În ceea ce-l privește, britanicul a spus că el nu a moștenit vreo avere, dar a muncit din greu și acum este extrem de ”solid financiar”.

Phil White: ”Filantropia nu este soluția”

În viziunea lui Phil White, taxele mărite pentru bogați ar fi o măsură mult mai eficientă decât gesturile de filantropie.

”Vedem filantropia ca fiind cu siguranță un pas în direcția corectă, dar chiar nu este răspunsul”, a spus White.

”Dacă dau bani pentru a ajuta persoanele fără adăpost sau ceva de genul acesta, asta rezolvă problema pentru o săptămână, dar nu rezolvă cu adevărat baza problemei”, a spus el.

”Sperăm că acei milionari și miliardari care se angajează într-adevăr în fapte filantropie vor susține un apel pentru mai multe taxe”.

Grupul din care face parte Phil White include, pe lângă alți oameni de afaceri, și personalități foarte cunoscute, precum actorul american Mark Ruffalo, care a jucat rolul lui Hulk în filmele Marvel, și o moștenitoare a imperiului Disney, Abigail Disney.

ADVERTISEMENT