News

Protest la Palatul Victoria. Personalul medical a venit la Guvern în combinezoane de protecție

22.07.2020 | 14:28
Protest la Palatul Victoria Personalul medical a venit la Guvern in combinezoane de protectie
ADVERTISEMENT

Sindicaliștii din sănătate au protestat, miercuri, în fața sediului Guvernului cerând acordarea unor sporuri, precum și reducerea programului de muncă pentru cei care lucrează purtând echipament de protecție. Sindicatul Sanitas a obținut promisiunea că revendicările vor fi discutate în zilele următoare, scrie News.ro.

Mai mulți sindicaliști au venit la Palatul Victoria îmbrăcați în combinezoanele de protecție ei cerând ca toți medicii sau asistentele medicale care lucrează cu pacienți infectați cu SARS-CoV-2 sau suspecți de infecție să primească sporul de risc, iar programul lor de lucru să fie adaptat astfel încât să aibă timp de recuperare după orele petrecute în combinezoane.

ADVERTISEMENT

Alte revendicări ale sindicaliștilor din sistemul sanitar sunt majorarea salariilor la nivelul prevăzut pentru anul 2022 și calcularea sporurilor având ca punct de referință salariul de bază actual.

Orban a primit o delegație a protestarilor din sistemul medical

Premierul a primit o delegație de trei persoane care reprezintă sindicatul Sanitas  și care au depus un memoriu cu revendicările lor.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi o scurtă întrevedere cu reprezentanţii Sindicatului Sanitas în cadrul căreia au fost abordate câteva dintre punctele de vedere enunţate de sindicalişti în memoriul depus la Cabinetul premierului.

În cursul zilelor următoare, prim-ministrul împreună cu ministrul Sănătăţii vor continua discuţiile cu reprezentanţii Sindicatului Sanitas pentru soluţionarea problemelor semnalate de cadrele medicale”, a anunţat biroul de presă de la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

La începutul epidemiei de COVID-19, Guvernul a decis să acorde un stimulent de risc pentru personalul medical direct implicat în combaterea bolii. Stimulentul este acordat sub forma unei sume fixe, de 2.500 de lei pe lună.