News

Protest la București împotriva războiului din Ucraina. Peste 500 de români și ucraineni au mers la ambasada Rusiei. Foto

Câteva sute de români și ucraineni au participat, sâmbătă după-amiază, la un protest împotriva invadării Ucrainei de către trupele armatei ruse, atac început pe 24 februarie.
19.03.2022 | 20:48
Protest la Bucuresti impotriva razboiului din Ucraina Peste 500 de romani si ucraineni au mers la ambasada Rusiei Foto
ADVERTISEMENT

Locul de adunare al manifestanților a fost Piața Victoriei, începând cu ora 16.00. După circa două ore, protestatarii au plecat în marș către ambasada Rusiei, aflată pe bulevardul Kisselef, informează Agerpres.

Români și ucraineni au venit în fața ambasadei Rusiei

Numărul maxim al protestatarilor a fost de circa 500, la el participând români, ucraineni care locuiesc în România, precum și ucraineni care s-au refugiat în țara noastră de la începutul războiului.

ADVERTISEMENT
Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Protestatarii au scandat lozinci împotriva războiului și a președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Forțele de ordine prezente la protest au montat garduri suplimentare în zona ambasadei Rusiei la București astfel încât participanții să nu se poată apropia.

Foto: Inquam Photos – Octav Ganea

Măsurile suplimentare de protecție au fost luate după ce, la unul dintre protestele anterioare, un participant care și-a vopsit mâinile în roșu a reușit să se apropie de gard și să-și imprime palmele de el, ca un simbol al vinovăției rușilor pentru sângele vărsat în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Aproape 500.000 de refugiați au intrat în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a transmis că în ultimele 24 de ore, 67.621 de persoane au intrat în România prin punctele de frontieră. Printre aceștia, 11.182 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 13,9% faţă de cifrele înregistrate joi.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 5.421 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 15,9%). Pe la frontiera cu Republica Moldova au intrat 4.156 de cetăţeni ucraineni (scădere cu 18,4%).

ADVERTISEMENT

Astfel, de la începutul războiului până la 18 martie, 480.466 cetăţeni ucraineni au intrat în România .