Fotbal intern

Prunea este îngrijorat după o discuție cu Ionuț Lupescu: „E foarte gravă situația”

12.03.2020 | 18:21
Prunea este ingrijorat dupa o discutie cu Ionut Lupescu E foarte grava situatia
ADVERTISEMENT

Florin Prunea speră că fotbalul s-ar putea relua, însă situația e alarmantă. Președintele lui Dinamo a mărturisit că a discutat cu Ionuț Lupescu, reprezentantul UEFA, și așteaptă noi recomandări din partea forului european.

Florin Prunea, după discuția cu Lupescu: „E foarte gravă situația”

Oficialul celor de la Dinamo este dispus ca echipa sa să facă „sacrificiul” de a juca într-un sistem miercuri-vineri pentru a recupera etapele pierdute din play-off după suspendarea campionatului.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să liniștim jucătorii, să fim alături de ei și de familiile lor. Programul trebuie să fie foarte strict. Sunt convins că nu vom mai avea vacanță.

Va fi o perioadă de adaptare pentru toată lumea, începând din această zi și până se va relua campionatul. Va fi o perioadă de adaptare, am vorbit și cu Petrescu de la Cluj. E greu pentru toată lumea, vom vedea apoi care e posibilitatea ca această perioadă să se lungească.

ADVERTISEMENT

Fiind un caz de forță majoră, toată lumea se va alinia. În Elveția, vorbeam cu Ionuț Lupescu, e o situație foarte gravă. Vom rămâne în contact permanent cu UEFA.

FRF cu LPF cu siguranță se vor pune la masă cu cluburile și vor discuta aceste probleme și vor fi punctuali (n.r. cine ia campionatul, cine retrogradează). Dacă putem jucăm peste două săptămâni, sau pete două luni. Acum trebuie să-și facă treaba forurile”, a declarat Prunea la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Campionatul cu 16 echipe, un sistem falimentar

Prunea crede că fotbalul românesc are nevoie de un campionat cu 18 echipe și s-a declarat împotriva regulii introducerii a doi jucători U21 în teren: „Importanta e viața oamenilor, să trecem cu bine peste această nenorocire. Nu vom mai avea vacanță, e clar. Ar putea să înceapă un alt campionat, putem juca miercuri-vineri, să facem acest sacrificiu.

Când eram jucător preferam să joc decât să am un ciclu săptămânal de antrenament plictisitor. Cea mai bună soluție pentru România ar fi un campionat de 18 echipe. Ce a adus bun actualul sistem? Tribune goale, după 2 etape de play-off și play-out se știe cine câștigă titlul și cine retrogradează. Un sistem care și-a dovedit falimentul.

ADVERTISEMENT

Sunt împotriva sistemului cu U21, dacă eram Dan Petrescu scoteam și al doilea jucător. E o aberație, doar în România se poate, să impui să folosești 2 jucători care nu se ridică la valoarea echipei sale”, a declarat Prunea.

ADVERTISEMENT