Fotbal international

UEFA a hotărât amânarea EURO pentru vara lui 2021! Anunțul oficial al Federației Norvegiene de Fotbal. Islanda – România se va juca în iunie! FANATIK confirmat

17.03.2020 | 14:41
UEFA a hotarat amanarea EURO pentru vara lui 2021 Anuntul oficial al Federatiei Norvegiene de Fotbal Islanda  Romania se va juca in iunie FANATIK confirmat
ADVERTISEMENT

Campionatul European nu se va mai organiza în 2020, aşa cum FANATIK a anunţat încă de pe 11 martie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 martie, ora 16:10/ Deciziile luate de UEFA la întâlnirea de marți cu federațiile afiliate:

În legătură cu echipele naționale:

  • Euro 2020 se transformă în Euro 2021 și urmează a se juca anul viitor în perioada 11 iunie – 11 iulie
  • Meciurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2022 programate în iunie 2021 se vor juca la o altă dată stabilită ulterior
  • Play-off-urile pentru Euro 2021 și amicale programate în martie 2020 se vor juca în luna iunie
  • Echipele de club vor fi obligate să dea drumul jucătorilor la meciurile care vor fi jucate la noile date anunțate de UEFA
  • Finalele din Liga Națiunilor, turneul final al Euro U21 și Europeanul de feminin din iunie 2021 se vor juca la alte date
ADVERTISEMENT

Decizii privitoare la echipele de club:

  • Dacă situația din Europa cu evoluția coronavirus o va permite, se vor face eforturi maxime pentru ca întrecerile interne și cupele europene (Liga Campionilor și Europa League) să se încheie până la 30 iunie 2020. Datele finalelor.
  • Nu va mai exista interdicție în ceea ce privește zilele de disputare ale meciurilor de campionat sau cupe europene. Se pot juca meciuri în timpul săptămânii, precum și dueluri de Liga Campionilor sau Europa League în weekenduri.
  • Datele de disputare ale meciurilor din preliminariile cupelor europene din sezonul 2020-2021 se vor anunța în funcție de definitivarea sezoanelor interne pe plan european.

UPDATE, 17 martie, ora 14:30/ Federația Norvegiană de Fotbal a anunțat, pe contul oficial de Twitter, că UEFA a hotărât amânarea EURO pentru 2021. Turneul final ar urma să se joace în perioada 11 iunie – 11 iulie.

ADVERTISEMENT


Epidemia de coronavirus s-a extins extrem de mult în ultimele zile, iar FANATIK a aflat că UEFA discută în aceste momente amânarea meciurilor din baraj și a Campionatului European din vară.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,57 este cota pentru ”gazdele se califică” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12 martie, ora 15:24 / UEFA a anunţat joi că va ţine o şedinţă specială pe 17 martie în care se va discuta soarta competiţiilor europene după pandemia de coronavirus.

“După recenta răspândire a virusului COVID-19 în Europa şi după analiza făcută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UEFA a invitat reprezentanţii celor 55 de federaţii, board-ul ECA şi delegaţi ai ligilor europene să participe la videoconferinţă pe 17 martie pentru a definitiva un răspuns al fotbalului europen.

Vom discuta despre situaţia competiţiilor interne, dar şi despre competiţiile europene, inclusiv EURO 2020. Mai multe comunicări vom anunţa după această şedinţă”, a anunţat UEFA.


UPDATE. 11 martie, ora 19:45. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut o reacție de ultimă oră vizavi de disputarea meciului de baraj Islanda – România, de pe 26 martie, la Reykjavik.

Chiar în cursul zilei de azi am avut o discuție cu cei de la UEFA, cu care suntem în contact permanent, și le-am transmis îngrijorarea noastră referitoare la disputarea acestui meci în Islanda, la data stabilită”, a declarat Burleanu la Digi Sport.


UEFA discută acum amânarea meciurilor de baraj și a Campionatului European

ȘTIREA INIȚIALĂ, 11 martie, ora 14:10. Din informațiile FANATIK, conducătorii UEFA s-au întâlnit pentru a discuta posibilitatea amânării meciurilor de baraj și a turneului final al Campionatului European din această vară, în urmă extinderii epidemiei de coronavirus.

În acest moment, Italia se află în carantină totală, iar cinci regiuni din Franța au fost și ele închise. Cel mai probabil, Spania urmează și ea să ia măsuri la nivel național, după zona Madridului a fost plasată în carantină.

În cazul în care vom avea și cea de-a treia țară în carantină, șansele ca meciurile de baraj programate pe 26 și 31 martie să fie amânate sunt foarte mari.

Meciurile de baraj s-ar putea juca după mijlocul lunii aprilie, după Sărbătorile Pascale

În acest moment informațiile sunt că meciurile de baraj care urmează se desemneze ultimele patru echipe calificate la Campionatul European, printre care și Islanda – România, nu se vor juca mai devreme de mijlocul lunii aprilie.

UEFA a luat act de răspândirea extrem de rapidă a acestui virus mortal și ia în calcul ca partidele din baraj să se joace la o dată ce va fi stabilită ulterior, dar nu înainte de 19 aprilie. Oficialii forului european își doresc să treacă Sărbătorile Pascale, atât la catolici, cât și la creștinii ortodoxi.

România a pierdut deja pentru convocare tricolorii din Italia și Franța

Nu doar meciurile de baraj s-ar putea amâna, ci și turneul final din această vară, care este programat să se dispute în 12 orașe europene. Deocamdată, problema ardentă o reprezintă pentru UEFA meciurile de baraj de la finalul lunii martie.

Naționala lui Mirel Rădoi i-a pierdut deja pe potențialii tricolori din Italia, aflați pe lista de convocări. Vlad Chiricheș, Ionuț Radu, Romario Benzar și Vasile Mogoș sunt în carantină în Italia și ar avea nevoie de 14 zile la venirea în țară pentru a sta izolați.

O veste de ultimă oră a venit și din Franța, unde extinderea carantinei în partea de nord a țării înseamnă ratarea convocării și pentru căpitanul naționalei, Ciprian Tătărușanu. Portarul nostru joacă din vară la Lyon, oraș aflat în regiunea Rhones Alpes, din zona roșie.

ADVERTISEMENT