News

PSD a anunțat când va fi votată moțiunea de cenzură. „Guvernul Orban trebuie să plece”. Reacție dură a lui Iohannis

26.08.2020 | 18:16
PSD a anuntat cand va fi votata motiunea de cenzura Guvernul Orban trebuie sa plece Reactie dura a lui Iohannis
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat data oficială când va fi votată moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban.

Ciolacu susține că această dată va fi 31 august, cu toate că puțină lume crede că demersul PSD este unul real.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a explicat că moțiunea de cenzură trebuie dezbătută și votată în trei zile de când a fost depusă, pentru a respecta Constituția.

UPDATE:  Klaus Iohannis a replicat dur în contextul anunțului făcut de Ciolacu.  „Această moțiune de cenzură este prima de la Revoluție care se depune într-o sesiune extraordinară, cam în bătaie de joc din partea PSD-ului. E adevărat că eu nu îmi doresc să treacă această moțiune. Oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, probabil la începutul lui decembrie. Ce rost are o moțiune de cenzură în aceste condiții? Nu cred că PSD își dorește să preia guvernarea.

ADVERTISEMENT

Ei își doresc doar să arunce țara în aer, ăsta mi se pare un lucru grav. Sper să fie suficientă înțelepciune în Parlament ca să nu treacă această moțiune, e una total neavenită, izvorâtă din cinism PSD-ist, românii își dau seama că avem de-a face cu o moțiune populist electoralistă, total neavenită și pusă într-un moment în care avem nevoie de orice, numai de instabilitate politică nu”.

PSD e pregătit să-l dea jos pe Orban în 31 august 2020

PSD a depus moțiune de cenzură în 17 august, însă până în 31 august vor fi cu siguranță mai mult de 3 zile, astfel că demersul este nul.

ADVERTISEMENT

Demersul PSD rămâne o răfuială politică menită să câștige niște voturi, nimic mai mult, cred majoritatea specialiștilor.

Inclusiv președintele Pro România, Victor Ponta, a denunțat blatul politic dintre Ciolacu și PNL. Cu toate acestea, Ciolacu își continuă jocul și anunță că moțiunea va fi votată în 31 august.

ADVERTISEMENT

„Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris Ciolacu pe Facebook. Zegrean avertizase că demersul PSD e nul, fiindcă nu respectă constituția.

Moțiunea trebuie dezbătută, conform constituției, și votată în trei zile de când a fost depusă. Ei o fac așa, să se joace, fără niciun rost. Cum să depui moțiune în august și să dai jos Guvernul în toamnă? Nu cunosc legea, fac anumite lucruri așa, degeaba”, a răbufnit Zegrean.

Între timp, nici demersul Guvernului Orban de a contesta la CCR faptul că PSD a depus moțiune în vacanța parlamentară nu este decât un simplu foc de paie, menit să mimeze acest conflict dintre PSD și PNL, conflict care, în realitate, există doar în ochii naivilor.

Cum să contești că PSD depune moțiune? După logica asta, ar însemna că patru luni pe an Guvernul nu poate fi controlat de Parlament? Normal că moțiune se poate depune oricând, cine cunoaște legea înțelege mai bine”, a continuat Zegrean.

În plină campanie electorală, moțiunea de cenzură depusă de PSD a stârnit controverse, în condițiile în care mulți cred că nu are voturile necesare pentru a da jos Guvernul Orban. Mai mult, cu doar câteva luni rămase până la alegerile generale, moțiunea de cenzură nu are nicio logică, susțin majoritatea experților.

ADVERTISEMENT