ADVERTISEMENT
News

PSD cere interzicerea sloganului USR-PLUS ”O Românie fără hoție”. Ce reclamă social democrații

Autor: Robert Cristea | 11.11.2020 | 23:18
PSD cere interzicerea sloganului USR-PLUS ”O Românie fără hoție”. Ce reclamă social democrații
PSD cere interzicerea sloganului USR-PLUS ”O Românie fără hoție”. Ce reclamă social democrații. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

PSD vrea să interzică formațiunii USR-PLUS să folosească sloganul de campanie ”O Românie fără hoție”. 

ADVERTISEMENT

Mai exact, PSD Dâmbovița reclamă Biroului Electoral faptul că sunt folosite ”mijloace de propagandă electorală care nu sunt permise de către lege”.

Social democrații fac referire la ”incidența dispozițiilor art.65, alin. (5) din Legea 208/2015”. Este vorba de interzicerea utilizării în campanie a mesajelor sau sloganurilor ”cu caracter discriminatoriu ori a mesajelor de incitare la ură.”

PSD contestă sloganul USR-PLUS: Incită la ură și xenofobie

PSD Dâmbovița a mai reclamat la BEC 16 și că USR-PLUS ”a folosit un avion de tip utilitar, care a survolat atât pe raza municipiului Târgoviște, cât și împrejurimile, avion utilitar ce avea atașat un banner cu sloganul ”O Românie fără hoție”, pe care era inscripționată și silgla acestei alianțe electorale”.

ADVERTISEMENT

Liderul PLUS Bucureşti, viceprimarul Capitalei Vlad Voiculescu, a publicat miecuri seară o fotografie cu plângerea depusă de social democrați.

FOTO: Facebook

“Gura păcătosului: PSD contestă, la Dâmboviţa, sloganul USR PLUS «O Romanie fără hoţie» pe motiv că «dezavantajează toţi competitorii electorali». Toţi, da? Mai spun domnii de la PSD şi că sloganul USR PLUS incită la ură şi intoleranţă. Practic – vorba lui Liviu IOLU – la fel si Codul Penal”, a scris pe Facebook, Vlad Voiculescu.

În plângere, PSD  acuză USR-PLUS că a folosit afișe care instigă la ură și xenofobie.

ADVERTISEMENT

“Am constatat că reprezentanţii USR PLUS au afişat în mai multe localităţi pe panourile special amenajate afişe cu caracter care instigă la ură, xenofobie, «O Românie fără hoţie», mesaje tipărite pe materialele de propagandă electorală care nu sunt prevăzute de lege.

(…) În mod concret, această Alianţă electorală foloseşte mesaje care dezavantajează toţi competitorii electorali, prin afişele cu sloganul «O Românie fără hoţie», pe care era inscripţionată şi sigla acstei alianţe”, se arată în document.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!