News

PSD lansează noi acuzaţii în scandalul Roşia Montană: “Dacian Cioloș a știut că va afecta interesele României”

Scandalul Roșia Montană continuă, iar PSD lansează noi acuzații la adresa lui Dacian Cioloș. „E vinovat de subminarea economiei naționale”
05.02.2024 | 18:03
PSD lanseaza noi acuzatii in scandalul Rosia Montana Dacian Ciolos a stiut ca va afecta interesele Romaniei
PSD lansează noi acuzaţii în scandalul Roşia Montană. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSD lansează noi acuzaţii în scandalul Roşia Montană, susținând că Dacian Cioloș este responsabil pentru situația privind litigiul în care se află țara cu firma care are dreptul de exploatare minieră.

Scandalul Roșia Montană continuă. Noi acuzații lansate de PSD

De asemenea, social-democrații lansează acuzații și la adresa fostului premier Ludovic Orban și a partidului USR, care „s-a lansat în politică pe acest subiect”, așa cum susțin social-democrații.

ADVERTISEMENT

„Indiferent de decizia pe care o va comunica instanța internațională până la 10 februarie 2024, este evident că atunci când a aprobat depunerea cererii de includere în patrimoniul universal UNESCO a perimetrului de la Roșia Montană, Dacian Cioloș a știut că va afecta interesele României în litigiul deja deschis cu deținătorul dreptului de exploatare”, transmite PSD, într-un comunicat de presă.

PSD mai spune că prin decizia lui Dacian Cioloș, contribuabilii ar putea ajunge să plătească „daune uriașe”. Acest lucru va avea un efect negativ asupra economiei României. „Sub acest aspect, Dacian Cioloș se face vinovat de subminarea economiei naționale și se descalifică definitiv pentru orice funcție de demnitate publică.

ADVERTISEMENT

Cioloș nu mai poate cere votul cetățenilor pe care i-ar putea condamna, prin deciziile sale, la plata unor prejudicii uriașe!”, mai susține Partidul Social Democrat (PSD).

„Cioloș, Orban și USR au încălcat angajamentul cu bună știință”

În comunicat se amintește faptul că Ludovic Orban a decis reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO. Social-democrații acuză și USR, dar și pe foștii miniștrii din Guvernul Cîțu, care nu au fost de acord cu retragerea dosarului de la UNESCO.

ADVERTISEMENT

Mai mult, PSD a ținut să menționeze și achiziția de vaccinuri anti-COVID, pentru care România se află în situația în care i se solicită să plătească prejudiciul de un miliard de euro. În final, se insistă asupra faptului că foștii premieri, dar și USR sunt vinovați pentru problema Roșia Montană.

„PSD subliniază că nu pune în discuție nici oportunitatea și nici impactul de mediu pe care le-ar presupune exploatarea de la Roșia Montană. Problema în cauză este că statul român, prin guvernele de dreapta, care au acordat dreptul de exploatare, a făcut un angajament.

ADVERTISEMENT

Angajament pe care Cioloș, Orban și USR l-au încălcat cu bună știință, zădărnicind orice posibilitate de a rezolva litigiul pe cale amiabilă”, a conchis biroul de presă al PSD.

 

ADVERTISEMENT