Sport

Galaxia de stele de la PSG, făcută praf de presa franceză: ”Tristețea lui Messi pe teren va fi contagioasă”

Stelara echipă a celor de la PSG a scos un punct in extremis pe terenul lui Lens după un joc mai mult decât modest, iar presa franceză a pus tunurile pe jucători și pe antrenorul Mauricio Pochettino.
05.12.2021 | 08:21
Galaxia de stele de la PSG facuta praf de presa franceza Tristetea lui Messi pe teren va fi contagioasa
ADVERTISEMENT

Parizienii au mers în nordul Franței fără Neymar accidentat, iar Kylian Mbappe a fost lăsat să se odihnească pe banca de rezerve.

Trupa lui Mauricio Pochettino a reușit un 1-1 cu noroc la Lens prin golul lui Georginio Wijnaldum din prelungiri, dar scaunul tehnicianului argentinian se clatină tot mai serios, iar zvonurile cu sosirea lui Zinedine Zidane sunt tot mai des vehiculate.

ADVERTISEMENT

Presa franceză mătură pe jos cu vedetele de la PSG

PSG a aliniat pentru prima dată o tripletă argentiniană în linia de atac, Lionel Messi, Mauro Icardi, Angel Di Maria, dar jocul a fost unul modest, motiv pentru presa fanceză să pună tunurile pe marile vedete ale echipei.

”Trio-ului argentinian de atac îi lipsește strălucirea și acuratețea. Di Maria a pierdut 10 mingi, Icardi nu a profitat de absența lui Mbappe, iar Messi a fost timid. În ciuda unui șut în bară, starul adus de la Barcelona nu prea a strălucit, fiind pus în umbră, ca toată echipa, de ardoarea și intensitatea jocului celor de la Lens.

ADVERTISEMENT

Dar dacă jucătorii nu au avut o prestație bună este și din cauza antrenorului și a abordării sale tactice de neînțeles. Pochettino a dat impresia unei pierderi totale a controlului, neștiind ce dispozitiv să adopte pentru a opri atacurile constante ale gazdelor.

Dezorganizare totală în apărare, o plasare neobișnuită pentru Verratti pe banda dreaptă, antrenorul încă nu pare să-și fi pus amprenta pe jocul parizienilor. Aceeași observație, meci după meci. După joc, Pochettino și-a protejat jucătorii și a continuat să zâmbească”, a scris publicația Le Figaro.

ADVERTISEMENT

La PSG pare un sat fără câini

”Parisul este departe de a fi strălucitor”, este titlul din Le Parisen, care continuă pe aceeași linie: ”Acest spectacol a devenit penibil. PSG a fost dominată tehnic și fizic de o echipă care acum doi ani juca în Ligue 2. Nu mai există superioritate față de adversari, deși acest lucru este contrazis de avansul din clasament născut dintr-o lună august perfectă”.

”Nimeni nu îl mai ascultă pe Pochettino, dar nici antrenorul nu propune soluții. A foslosit un sistem baroc de neînțeles care nu a lăsat echipa să se exprime. Dacă știe cineva unde a jucat Marco Verratti, noi suntem pregătiți să ascultăm. Ne gândim să creăm un număr gratuit pentru asta.

ADVERTISEMENT

PSG merge în derivă, iar neliniștea este că vedem jucători pierduți sau lăsați să se descurce singuri și un stil imposibil de găsit. Pochettino visează la un ‘PSGxit’, un fel de cadou pe care șefii săi i l-ar putea oferi. Leo Messi nu poate juca într-o echipă aflată în blocaj și tristețea lui pe teren va fi contagioasă”, a mai scris sursa citată.

Pochettino, tot mai aproape de demitere

Sub titlul ”Dominată de la început până la sfârșit, PSG smulge un punct miraculos la Lens”, cotidianul L’Equipe vorbește despre o iminentă despărțire de antrenorul Mauricio Pochettino. ”În mijlocul unei dezbateri asupra consistenței proiectului parizian condus de Mauricio Pochettino, PSG ar fi putut pierde la Lens și asta nu ar fi înclinat balanța de partea antrenorului argentinian.

Nici nu suntem siguri că egalul miraculos schimbă prea multe: Parisul nu reușește și asta chiar începe să devină îngrijorător. Pentru prima dată de la numirea lui Pochettino, în urmă cu aproape un an, PSG a înregistrat două meciuri la rând fără victorie în Ligue 1”, au scris jurnaliștii francezi.

ADVERTISEMENT