News

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, concluzii dure după crimele din Onești: „Negocierea a fost călcâiul lui Ahile”

02.03.2021 | 22:05
Psihologul criminalist Tudorel Butoi, concluzii dure după crimele din Onești: „Negocierea a fost călcâiul lui Ahile”
Tudorel Butoi, expert criminalist, a analizat crimele din Onești. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a analizat crima cumplită de la Onești, unde un bărbat a omorât doi muncitori pe care îi sechestrase înainte.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a explicat în cadrul emisiunii Subiectiv de la Antena 3 unde au greșit polițiștii în negocierile cu Gheorghe Moroșan.

ADVERTISEMENT

Îi ofereai nebunului medierea cu un judecător, cu un avocat, cu un expert, o compensație în bani, cu condiția să elibereze oamenii”, crede că trebuia să fie primul pas făcut în negociere.

Tudorel Butoi a analizat crimele din Onești

„Se remarcă faptul că s-a glisat de la negociere la confruntare armată. N-am vorbit de negociere? N-a spus ăla că i-a luat apartamentul, că e nedreptățit, că vrea recompensă și că vea să negocieze”, s-a întrebat retoric Tudorel Butoi.

ADVERTISEMENT

Păi în secunda doi ești la ușa omului cu reprezentanții de la firma aceea cu care se află omul în litigiu, cu geantă cu banii și stați de vorbă. Nu trebuie să ne împușcăm și să ne omoram unii pe alții. Pentru faptul că într-o negociere îi ofereai nebunului medierea cu un judecător, cu un avocat, cu un expert, o compensație în bani, cu condiția să elibereze oamenii.

Că așa e într-o negociere. Dau, primesc, renunț etc. Pasul greșit a fost în abandonarea negocierii, a explicat psihologul Tudorel Butoi.

Expertul crede că oamenii legii au fost lipsiți de experiență când au încercat să negocieze eliberarea ostatecilor și arată cu degetul modul în care s-a operat în acea zi la Onești.

ADVERTISEMENT

Toții agenții de pe stradă, toți făceau negociere, toți vorbeau la balcon. Aia de la 112 căutau și ei să aplaneze lucrurile. Asta este, s-a trecut în confruntare. Trebuie să îți fie clar, în mintea ta de procuror sau polițist, că te aflii în față unor oportunități justificative. Când te apleci asupra evenimentului fără să mai aștepți aprobări, percheziții, mandate. Mi se pare o lipsa că n-au avut sub control această chestiune.

Negocierea a fost calcâiul lui Ahile. Pentru că nu s-a prezentat negociatorul să-și pună în valoare capacitatea persuasivă, de comunicare, cu un altfel de ton, cu o altfel de voce. Nu te apuci să starnești, să supra-licitezi”, a completat expertul.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri