Sport

Publicația germană Bild, reacție dură după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham

Radu Drăgușin a ales să joace pentru Tottenham în detrimentul celor de la Bayern Munchen și a devenit cel mai scump transfer realizat vreodată pentru un jucător român.
10.01.2024 | 23:28
Publicatia germana Bild reactie dura dupa transferul lui Radu Dragusin la Tottenham
Radu Drăgușin, criticat de Bild. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, fundașul naționalei de fotbal a României, a fost la maximă căutare în această iarnă. Tottenham, Bayern sau Napoli au fost cele mai vocale în a-l transfera pe jucătorul de 21 de ani. În cele din urmă, Tottenham a avut câștig de cauză.

Reacția nemților de la Bild, după transferului de la Tottenham

Marile publicații ale lumii au analizat transferul lui Drăgușin de la Genoa la Tottenham. În timp ce englezii se bucură de alegerea făcută de fundașul român, nemții de la Bild au avut o ieșire dură la adresa britanicilor de la Spurs, titrând: ”Tottenham îi fură jucătorii lui Bayern!”.

ADVERTISEMENT

”Așa cum Bild a anunțat, Bayern intrase în cursa pentru transferul starului lui Genoa, Radu Drăgușin. Oferta cuprindea un pachet care se ridica la aproximativ 31 de milioane de euro, dar fundașul central a ales-o pe Tottenham în detrimentul lui Bayern.

Așa cum a anunțat expertul Fabrizio Romano, transferul românului la Spurs este făcut. Conform ultimelor informații, clubul englez și-ar fi mărit oferta la 30 de milioane de euro, în cursul nopții. Genoa îl va primi și pe fundașul Djed Spence, sub formă de împrumut, cu o clauză de cumpărare de 10 milioane de euro. Suficient pentru ca gruparea din Serie A să accepte propunerea.

ADVERTISEMENT

Drăgușin s-a lansat la Juventus, dar nu a explodat acolo. În vară, el a ajuns la Genoa, pentru 5,5 milioane de euro, și a strălucit. În 6 luni, cota lui de piață a crescut de la 8 la 20 de milioane de euro, conform transfermarkt.

Acum, talentatul fotbalist s-a transferat din nou și poate juca rapid un rol important pentru Tottenham, care are probleme cu accidentările în defensivă. Tottenham i-a luat fața lui Bayern în cursa pentru transferul lui Drăgușin. Soarta lui Eric Dier este acum clară”, au mai scris nemții de la Bild.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin, al patrulea român la Tottenham!

Radu Drăgușin, fundașul naționalei României, a fost la maximă căutare în această iarnă. Tottenham, Bayern sau Napoli au fost echipele cele mai dornice în a-l transfera pe jucătorul de 21 de ani. În cele din urmă, Tottenham a obținut semnătura românului.

Genoa va primi în schimbul lui Radu Drăgușin suma 25 de milioane de euro, plus alte 5 milioane de euro bonus. Dar și împrumutul până în vară, cu opțiunea unui transfer definitiv în valoare de 10 milioane de euro, al lui Djed Spence. Drăgușin va încasa la Tottenham un salariu anual de 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin devine al patrulea fotbalist român care joacă pentru Tottenham de-a lungul timpului după Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. Totodată, Ronny Rosenthal, atacantul israelian cu origini românești, a jucat pentru Tottenham în perioada 1994–1997.

Radu Drăgușin, al 16-lea român care joacă în Premier League

Odată cu transferul la Tottenham, Radu Drăgușin a devenit al 16-lea fotbalist român care evoluează în Premier League, considerat de specialiști ca fiind cel mai tare campionat din lume. Dan Petrescu este jucătorul român cu cele mai multe prezențe în Premier League.

Fost fotbalist la Chelsea, unde a evoluat 5 sezoane, „Bursucul” a înregistrat 215 prezențe doar în Premier League. Locul 2 în acest top este ocupat de Costel Pantilimon. Fostul portar a adunat 54 de meciuri în Premier League la echipe, precum Manchester City, Sunderland, Watford şi Nottingham Forest.

ADVERTISEMENT