Sport

Radu Drăgușin, al patrulea român la Tottenham. Cum s-au descurcat predecesorii Ilie Dumitrescu, Gică Popescu și Vlad Chiricheș

Radu Drăgușin este al patrulea jucător din România care îmbracă tricoul lui Tottenham. Fundașul calcă pe urmele unor foști fotbaliști, precum Ilie Dumitrescu și Gică Popescu.
10.01.2024 | 11:55
Radu Dragusin al patrulea roman la Tottenham Cum sau descurcat predecesorii Ilie Dumitrescu Gica Popescu si Vlad Chiriches
Radu Drăgușin este al patrulea fotbalist român care va îmbraca tricoul lui Tottenham. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin este noul jucător al celor de la Tottenham, mutare anunțată în premieră de FANATIK. Fundașul naționalei României zboară astăzi la Londra pentru a semna contractul și pentru a face vizita medicală. Astfel, Drăgușin devine al patrulea fotbalist român care îmbracă tricoul londonezilor.

Radu Drăgușin, al patrulea român la Tottenham!

Radu Drăgușin, fundașul naționalei de fotbal a României, a fost la maximă căutare în această iarnă. Tottenham, Bayern sau Napoli au fost cele mai vocale în a-l transfera pe jucătorul de 21 de ani. În cele din urmă, Tottenham a avut câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Genoa va primi în schimbul lui Radu Drăgușin suma 25 de milioane de euro, plus alte 6 milioane de euro bonus, dar și împrumutul până în vară, cu opțiunea unui transfer definitiv, al lui Djed Spence. Drăgușin va încasa la Tottenham un salariu anual de 3 milioane de euro.

Radu Drăgușin devine al patrulea fotbalist român care joacă pentru Tottenham de-a lungul timpului după Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. Totodată, Ronny Rosenthal, atacantul israelian cu origini românești, a jucat pentru Tottenham în perioada 1994–1997.

ADVERTISEMENT

Cum s-au descurcat Ilie Dumitrescu, Gică Popescu și Vlad Chiricheș la Tottenham

Ilie Dumitrescu a îmbrăcat tricoul lui Tottenham în perioada 1994-1995, când a fost coechipier cu Gică Popescu. Eroul României din meciul cu Argentina de la Mondialul din 1994 a adunat 20 de apariții pentru Tottenham, reușind să marcheze 5 goluri. După ce a trecut și pe la Sevilla, Ilie Dumitrescu a fost cedat de Tottenham la West Ham.

De cealaltă parte, Gică Popescu a adunat 27 de partide și 3 goluri la Tottenham. „Baciul” a evoluat un singur sezon în tricoul formației londoneze. Ulterior, actualul președinte al campioanei României, Farul, a fost transferat de Barcelona.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Vlad Chiricheș a îmbrăcat tricoul lui Tottenham. Fundașul central revenit la FCSB a fost transferat de britanici în 2013 pentru 9,5 milioane de euro. Fotbalistul de 34 de ani a înregistrat 43 de apariții la Tottenham și a marcat de 2 ori. În vara anului 2015, Vlad Chiricheș a părăsit-o pe Tottenham și a fost transferat de Napoli pentru 7 milioane de euro.

Radu Drăgușin, al 16-lea român care joacă în Premier League

Odată cu transferul la Tottenham, Radu Drăgușin a devenit al 16-lea fotbalist român care evoluează în Premier League, considerat de specialiști ca fiind cel mai tare campionat din lume. Dan Petrescu este jucătorul român cu cele mai multe prezențe în Premier League.

ADVERTISEMENT

Fost fotbalist la Chelsea, unde a evoluat 5 sezoane, „Bursucul” a înregistrat 215 prezențe doar în Premier League. Locul 2 în acest top este ocupat de Costel Pantilimon. Fostul portar a adunat 54 de meciuri în Premier League la echipe, precum Manchester City, Sunderland, Watford şi Nottingham Forest.

Ultimul loc pe podium este ocupat de Gabi Tamaş, care are 45 de meciuri la West Bromwich, Doncaster, Watford şi Cardiff. Radu Drăgușin urmează să fie prezentat oficial la Tottenham.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, potrivit Transfermarkt.com
  • 2029 este anul în care contractul lui Radu Drăgușin cu Tottenham ar urma să expire
ADVERTISEMENT