ADVERTISEMENT
News

Punct final în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”. La ce concluzii a ajuns DIICOT

Autor: Alexandru Năstase | 15.07.2020 | 14:27
Punct final în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”. La ce concluzii a ajuns DIICOT
Sacii de cocaină au fost recuperați de pe plaja din Sfântu Gheorghe. Sursa foto - Poliția Română

Punct final în dosarul „Cocaina de la Marea Neagră”. DIICOT a anunțat că a încheiat toate cercetările în această cauză, una care a ținut capul de afiș în urmă cu ceva timp.

ADVERTISEMENT

Procurorii spun că au reușit destructurarea unei reţele internaţionale de trafic de droguri care aducea cocaină în România.

Vă reamintim că dosarul a fost deschis în martie 2019, atunci când o barcă cu peste o o tonă de cocaină s-a răsturnat pe plaja din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, moment în care autorităţile s-au sesizat şi au fost demarate investigaţiile în cadrul operaţiunii „GRIMM BROTHERS”.

ADVERTISEMENT

Dosarul „Cocaina de la Marea Neagră” a ajuns la final

„În perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpaţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, (…)

(…) furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetăţean libanez cu reşedinţa în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale româneşti ale Mării Negre (…)

ADVERTISEMENT

(…) şi de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracţionale responsabile cu transportul acesteia spre ţări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa”, scrie în rechizitoriul DIICOT.

Acum, DIICOT spune că a destructurat această rețea internațională de trafic de droguri care aducea cocaină din America de Sud prin România pentru a o distribui în Europa de Vest, Olanda, Belgia, Spania şi în ţări din Balcanii de Vest.

ADVERTISEMENT

Concret, procurorii au trimis în judecată mai mulţi cetăţeni români, spanioli şi un ucrainean. Toți aceștia se ocupau cu traficul de droguri.

Pe lista DIICOT sunt și câțiva cetăţeni sârbi care transportau marfa. Și ei trebuie să răspundă acum în fața legii. Interesant este că și doi polițiști vor merge la tribunal.

ADVERTISEMENT

Bobîrnea Costinel Tudorel şi Popaene Constantin Cătălin au luat mită pentru a nu amenda unul din traficanţi când l-au depistat în trafic în timp ce conducea cu permis necorespunzător şi avea în remorcă o cantitate importantă de droguri.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!