News

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus: ”Rusia nu a lansat un război, ci îi pune capăt. Occidentul a refuzat să conducă orice negocieri”

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a făcut declarații despre invazia Rusiei în Ucraina. Ea spune că Vladimir Putin nu a lansat un război, ci vrea să-i pună capăt.
28.02.2022 | 23:34
Purtatoarea de cuvant a MAE rus Rusia nu a lansat un razboi ci ii pune capat Occidentul a refuzat sa conduca orice negocieri
ADVERTISEMENT

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a venit cu declarații șocante despre războiul provocat de Rusia în Ucraina. Maria Zaharova blamează Occidentul și îi ia apărea lui Vladimir Putin.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus sare în apărarea lui Putin, după ce a invadat Ucraina

”Rusia nu a lansat un război, ea îi pune capăt”, afirmă Maria Zaharova, citată de agenția de presă, TASS. Ea acuză NATO de ”experimente”, iar Occidentul de ”tăcere” asupra situației din Donbas, dar și față de dezastrul umanitar şi politic al Europei.

ADVERTISEMENT

”Experimentele NATO şi tăcerea uluitoare a publicului occidental – acestea sunt motivele din spatele dezastrului umanitar şi politic din Europa.

Şi trebuia să se pună capăt acestui lucru, în timp ce Occidentul a refuzat să conducă orice negocieri şi a salutat declaraţiile agresive şi ameninţările directe ale marionetelor de la Kiev la adresa Rusiei”, a scris Maria Zaharova, pe Telegram, în a cincea zi de război a Rusiei cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus acuză Occidentul că nu a intervenit în apărarea regiunilor separatiste, Donețk și Lugansk

Tot ea mai spune că pe parcursul mai multor ani, Rusia a îndemnat liderii lumii să ia atitudine împotriva atacurilor ucrainenilor din Donbas, dar aceștia au refuzat.

”Aceştia sunt milioane de oameni, care îşi pierdeau pe cei dragi în fiecare zi, trăind în subsoluri pentru a fugi de bombardamente”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, care amintește și de anexarea Crimeei din 2014, de către Rusia:

ADVERTISEMENT

”Unde au fost toate aceste ţări şi publicul lor în aceşti opt ani în care războiul a continuat şi cum au condamnat ele uciderea a cel puţin 13.000 de oameni în aceşti ani?”, s-a întrebat Maria Zaharova.

De asemenea, Maria Zaharova îi blamează pe toți cei care ”strigă acum” în ”ţările civilizate” că nu au sprijinit regiunile separatiste din estul Ucrainei și pro-ruse, Doneţk şi Lugansk.

ADVERTISEMENT

”Lumea a tăcut. Tăcerea obedientă a comunităţii globale şi desconsiderarea faţă de catastrofa sângeroasă rezultată din lovitura anticonstituţională din Ucraina din 2014, organizată cu participarea directă a SUA, UE, Germaniei, Poloniei, Lituaniei, Estoniei, Letoniei şi altor ţări NATO, pur şi simplu au încurajat regimul de la Kiev să continue să-şi distrugă propria populaţie” a mai declarat Zaharova.

Reamintim că atacul Rusiei în Ucraina a început joi dimineață, în jurul orei 5:00, pe data de 24 februarie 2022. Vladimir Putin a făcut, înainte de provocarea războiului, o declarație prin care justifica demersul său ca apărare a regiunilor cărora le-a declarat indepedența, Donețk și Lugansk.

ADVERTISEMENT