News

Putem folosi aceeași declarație pe propria răspundere dacă schimbăm data? Răspunsul oficial al MAI

12.04.2020 | 19:28
Putem folosi aceeasi declaratie pe propria raspundere daca schimbam data Raspunsul oficial al MAI
ADVERTISEMENT

Cetățenii României s-au obișnuit deja cu necesitatea completării declarației pe proprie răspundere atunci când ies din casă, în timpul stării de urgență. Cu toate acestea, oamenii au nenumărate întrebări la care așteaptă răspuns.

Cea mai importantă: putem ieși din casă cu o declarație deja completată, doar schimbând data?

Putem folosi aceeași declarație de mai multe ori?

Instaurarea stării de urgență a adus de la sine necesitatea completării deja cunoscutei declarații pe proprie răspundere. Oamenii au fost nevoiți să o descarce de pe internet și să o scoată la imprimantă, sau să o scrie de mână, pentru a ieși din casă în diferite scenarii plauzibile.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, oamenii s-au întrebat de ce întâmplă în cazul în care un cetățean are același drum în fiecare zi. Mai e nevoie să completeze la nesfărșit aceeași declarație, doar pentru că diferă data? Sau e destul să schimbe data curentă?

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne a încercat să ofere un răspuns logic, conform Libertatea. 

ADVERTISEMENT

Întrebarea, concret, este următoarea: „Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural:

Este permis să refolosim declarația prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?”.

ADVERTISEMENT

Răspunsul oferit de autorități este elocvent: „Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”.

Totodată, autoritățile române au răspuns la un șir de întrebări puse de cetățeni în preajma sărbătorilor pascale. Asta, în condițiile în care mulți oameni vor să își viziteze rudele sau să meargă la Biserică. Situația poate fi consultată pe site-ul stirioficiale.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: