News

Racolare de primari la Iași. Liberalii vor să-i primească în partid pe dezertorii din PSD

27.06.2020 | 21:34
Racolare de primari la Iasi Liberalii vor sai primeasca in partid pe dezertorii din PSD
ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Costel Alexe, președinte al organizației județene din Iași a PNL, a admis că există posibilitatea ca unii primari PSD din județ să candideze pentru un nou mandat, de data aceasta din partea liberalilor.

Costel Alexe a precizat că sunt mai mulți primari ai PSD care vor să treacă la liberali, deoarece nu ar fi fost sprijiniți de către propriul partid, informează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Invitat să confirme dacă există negocieri între PNL și  primari social-democrați din județ, Alexe a recunoscut că sunt primari care ar vrea să se alăture liberalilor.

”Dezvoltarea Moldovei”, justificare pentru traseism

Liberalul justifică aceste discuții pe motivul că respectivii pesediști ar vrea să contribuie la ”dezvoltarea Iașilor și a Moldovei.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirica – n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei“, a spus Costel Alexe.

El nu a exclus racolarea potențialilor traseiști din județ sub pretextul că oamenii din diversele comune ale județului ar trebui tratați la fel.

ADVERTISEMENT

Oamenii de la Tomeşti, ca şi cei de la Miroslava sunt de aceeaşi calitate umană ca şi cei de la Ciurea. Nu am separat ieşenii în funcţie de afinităţile lor politice sau de culoarea primarului. Îi tratăm pe toţi la fel, sprijinindu-i să-şi dezvolte comunităţile“, a spus Alexe.

Potrivit acestuia, decizia privind primirea printre liberali a unor primari ai PSD se va lua în următoarele zile. PNL are, în județul Iași, un  număr de 30 de primari, în timp ce numărul celor social-democrați este dublu.

ADVERTISEMENT

Costel Alexe, în calitate de președinte al PNL Iași, a fost de acord cu racolarea primarului de Iași, Mihai Chirica, care a fost ales tot pe listele PSD, înainte de a fi exclus din rândurile social-democraților. Decizia a provocat o revoltă a liberalilor din organizația muncipală, în frunte cu liderul acesteia, deputatul Marius Bodea.

 

ADVERTISEMENT