Editoriale

RADAR TV: Fotbal comic: abia ce câştigă New Dinamo primul trofeu şi, culmea, l-au şi desfiinţat!

• Mircea Sandu a fost pus sub acuzare! De la postul Digi 24 am aflat că fostul şef al FRF este acuzat de spălare de bani şi delapidare de fonduri FIFA. Se pare că jmecheru’ a primit un milion...
30.05.2017 | 10:10
RADAR TV Fotbal comic abia ce castiga New Dinamo primul trofeu si culmea lau si desfiintat
ADVERTISEMENT

• Mircea Sandu a fost pus sub acuzare! De la postul Digi 24 am aflat că fostul şef al FRF este acuzat de spălare de bani şi delapidare de fonduri FIFA. Se pare că jmecheru’ a primit un milion de euro de la FIFA pentru a construi baza de la Buftea, dar suma a fost folosită în cu totul alte scopuri. Baza a fost ridicată între 2009 şi 2011, în mandatul “Naşului”, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi de la UEFA, dar sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT, care consideră, de exemplu, că o firmă de proiectare din Occident poate realiza un proiect similar, cu o sumă de 20 de ori mai mică!! România anului 2017 seamănă tot mai mult cu America de Sud din perioada ’70-’90, când în fotbal zăngăneau cătuşele mai ceva ca samba şi flamenco. Şi când te gândeşti că noi ne credeam doar o ţară bananieră, fără să ştim ce “personalitate” avem… Şi nu putem să nu mai remarcăm că Mircea Sandu, El Lider Maximo de pe vremuri, are parte de un amurg atât de tulbure. Ba mai mult, potrivit fanatik.ro, şi-a luat şi tălpăşiţa din ţară… Îl cam dor rănile, dar încă nu-l plângem, pentru că de-a lungul grandioasei sale cariere a învăţat cum să se ungă singur cu dictatură de iod!

• Adrian Mititelu a susţinut pe pagina personală de Facebook că Pavel Badea a renunţat la procesul legat de palmaresul Universităţii Craiova, după ce la Tribunalul Dolj s-a derulat un nou termen din dosarul 11665/63/2014. Contactat de către fanatik.ro, rebelul ce-a pus pe jar Liga, Federaţia şi fotbalul oltean a declarat plastic: “S-a încheiat acest termen al procesului. Pavel Badea, clubul său, dar şi cei de la CSU au fugit de acest proces ca dracu’ de tămâie”. La rândul său, Badea a confirmat că avocaţii săi au decis să ceară Instanţei să nu se mai judece dosarul respectiv. Povestea de la Craiova este o nebuloasă. Mititelu a anunţat, deunăzi, că a pus mâna pe palmaresul “Ştiinţei”. Numai că, în trecut, Mitică Dragomir declarase, în exclusivitate la Digi Sport, că palmaresul se află la… Dinel Staicu. Devenit între timp “Dinel Nuţu”, fostul patron oltean nu e de găsit. Curat murdar, coane! Cert este că, după toată circoteca, actuala CSU pare condamnată să părăsească oraşul. Nevroza tradiţională a seminţiei olteneşti molipseşte, iarăşi, fenomenul fotbalistic. Problema de fond este, însă, legată de forurile tutelare şi de “specialiştii” legali şi care au lăsat lucrurile în coadă de peşte, au inflamat situaţia şi ulterior au contemplat butoiul cu pulbere, cu o greaţă boreală.

ADVERTISEMENT

• La Gsp, Iorgulescu l-a atacat pe Burleanu, pentru stilul său “propagandistic”. “Pare într-o campanie continuă. Vrea să ia banii cluburilor!”, a răcnit Gino, care iese rar la rampă, semn că situaţia e groasă, dar şubredă. Poate că ar trebui să aflăm şi noi de ce, între doi şefi impuşi politic, marea iubire s-a schimbat atât de violent. Interese, aşa cum crede tot “boboru’” sau diversiune? Oricum ar fi, istoria demonstrează că aşa se întâmplă când pe câmpul de luptă se întâlnesc doi emanaţi. Lupta nu se mai duce corp la corp, ci corb la corb!

Profu’ Gigi Becali, ultrasul Grindeanu şi duşmanul fotbalului, Mourinho!

• Facem ce facem şi nu scăpăm de scandalul FCB versus Viitorul. Înaintea deciziei finale referitoare la titlul de campioană, la sport.ro, Marica s-a arătat de partea lui Hagi:”Steaua trebuie să accepte că a pierdut titlul”. Păi, la FCS Behehe, coeficientul de orgolii nesatisfăcute, care în mare parte se măsoară cu Ocaua lui Meme, a depăşit demult sfera penibilului. Până şi Gigi a recunoscut că însăşi soţia l-a sfătuit să renunţe la toată mascarada. Dar, până la urmă, ziua giganticului eveniment, trâmbiţat cu surle şi ştirişti care citesc de pe promptere la toate televiziunile cunoscute, ba chiar şi la telefoanele care te ascultă, a venit. Odată cu ea, zâmbetele lăbărţate şi spargerile în figuri de la emisiuni. Surpriză sau nu, deocamdată n-avem campioană! Cel puţin aşa s-a decis sus de tot, pe burleanu’ Federaţiei, adică locul ăla în care dorm ăi mai dăştăpţi la regulamente oameni din România…

ADVERTISEMENT

• Manchester United a câştigat UEFA Europa League, în dauna lui Ajax (scor 2-0), după o finală care nu i-a încântat decât pe suporterii britanici, lucru care l-a făcut pe Emil Grădinescu să remarce: ”Nici Halagian, dacă ar fi fost pe banca lui United, nu s-ar fi apărat ca disperatul în faţa unor adolescenţi. Să ai jucători de asemenea calitate, pe care ai dat 600 de milioane de euro în ultimii 3 ani şi să joci în halul ăsta… Mou e duşmanul fotbalului!”. Comparaţia nu este, tocmai, inspirată (sau poate e inspirată, dar nu e realistă!), pentru că Jose Mourinho a devenit, în timp, o fabrică de trofee, indiferent de locul în care a profesat. În schimb, pe meleagurile noastre pline de verdicte şi de „meserie” căpătată (în mare parte) la apelul de seară, cu excepţia performanţelor Stelei din anii ’80, nu s-a concretizat nimic în materie de Cupe, ci doar de pahare, mai mult sau mai puţin europene. De zeci de ani, supravieţuim nonşalanţi în bucătăria istoriei, ca un inventar de ingrediente care întârzie să devină aluat.

• Într-un interviu video pentru site-ul ProSport, realizat de Matei Udrea şi de Andru Nenciu, premierul Sorin Grindeanu a comis-o rău şi complet nediplomatic. „Nu mă uit la fotbalul românesc! Mă enervează!”. Dom’le, să-mi moară mie antena de bulgari, asta a fost mai bună decât aia cu Cioroianu, când i-a zis „yes sir” „Condoliţei”! Păi, indiferent de culoare politică, de pasiuni sau de gusturi, noi credeam că dvs. sunteţi Premierul României… Iar în postura în care vă aflaţi, în care nu aveţi voie să fiţi „neoficial”, mai ales că s-ar putea să fie cazul să fiţi şi obligat să acordaţi trofee ori distincţii, inclusiv unor fotbalişti, o asemenea declaraţie este total neinspirată. Sigur, nivelul Ligii 1 este mediocru, dar asta poate fi spus şi altfel. Din păcate, nu ştiu exact cine e „mai” mediocru, un fotbalist care îşi arată limitele sau un politician care este dator să reprezinte întreaga naţiune, s-o servească, dar se trezeşte vorbind ca un „ultras” din peluza gândirii…

ADVERTISEMENT

• La emisiunea lui Dan Filoti de la Digi, Gigi Becali a arătat că progresează. „Ca căldură, pardon, ca virgulă căldură”, s-a corectat magnatul. Nea Gigi, zi-ne când dai meditaţii la limba română, că avem nişte colegi de breaslă care simt nevoia câtorva lecţii, nu de alta, dar se încăpăţânează să rămână analfabeţi. În altă ordine de idei, Gigi a declarat ritos că va ataca la TAS decizia acordării titlului Viitorului. Nu-i nimic, nici FRF n-a omologat titlul de campioană, ca şi când meciurile nu s-ar fi jucat. Repet, însă, de ce n-au acuzat şi… recuzat aceşti domni sistemul de desfăşurare al întrecerii interne ÎNAINTE şi nu după terminarea campionatului? Dar, ce să mai zicem, ne răcim gurile de pomană şi ne batem cu morile de vânturi, mari consumatoare de fasole.

La barza Mută!

• Scandalul legat de stadionul Dinamo a monopolizat toată săptămâna. Cum a fost? Ca la români… Adică mulţi văd, puţini pricep, dar toţi vorbesc, pe sistemul „să zică şi nea Ion, că şi el e om”. Problema e cu Mutu, care tinde să devină un fel de directoraş de CAP, cu trecut de aranjor erotoman şi cu valenţe de jucărie rozalie, un fel de suspensor. Culmea, chestia asta îi garantează un destin istoric, pentru că originea suspensorului se pierde în negura timpului. Vechii eschimoşi, de pildă, utilizau vara suspensoare din piele de ren şi iarna, din piele de focă, iar vechii greci, fie vară fie iarnă, din piele de capră. La vikingi, suspensorul nu avea doar o funcţie utilitară ca astăzi, ci şi una estetică, fiind bătut în ţinte şi tapat cu bucăţele de fildeş de morsă. Când un tânăr războinic cerea în căsătorie o fată, pe lângă rănile sale, căpătate în luptă, îi arăta şi suspensorul… Cum îi place lui Mutu! Aşa se întâmplă şi azi, pe la unele cluburi, când, nesătui de imagine, unii patroni colecţionează berze chioare (sau berze mute!) pe care, ulterior, le arată zoologic populaţiei, neştiind că, mai devreme sau mai târziu, îşi vor trăsni singuri fuduliile de parapet.

ADVERTISEMENT

• La ce regulamente şi la ce logică există pe meleagurile noastre, nici nu mai ştii la ce să te aştepţi. Aşadar, toate se leagă între ele, cu un fir energetic invizibil… Că tot vorbeam despre Dinamo şi mai ales despre „profesioniştii” care conduc acum clubul, iată că băşcălia trage de ei ca, virgulă, calu’ de căruţă: O dată câştigă şi „noul Dinamo” un trofeu şi, „pac-pac”, îl desfiinţează ăştia! Bine că n-au desfiinţat, retroactiv şi… ediţia care tocmai s-a încheiat, cum se pregătesc alţii s-o facă acum şi cu titlul câştigat de Hagi! Atunci chiar eram de basm! Acum suntem doar de comedie. Proastă.

• Răzvan Burleanu nu este doar un ins pripit, cu instinct şi cu discursuri ceauşiste, deşi la vârsta lui şi la detenta cu care ne ameninţa aveam senzaţia că-i lovit de o crampă liberală. Este, în aceeaşi măsură, un Încurcă Lume perfect. “Ştim cine este echipa campioană, Viitorul. Dar niciodată nu vom şti, sută la sută”, a declarat Încurcă Lume.

• N-am ce face, dar iar trebuie să-mi laud colegii de redacţie! Fanatik.ro şi TVR sunt singurele instituţii media care se mai ocupă şi de sport, nu doar de fotbal. Campionatul European de canotaj de la Racice a continuat, aşa cum a început, cu performanţe la superlativ pentru România. Astfel, după cele două medalii de aur cucerite de echipajele de patru rame feminin (sâmbătă) şi dublu rame feminin (duminică dimineaţă), delegaţia noastră şi-a mai trecut în cont o medalie de aur şi una de argint. Felicitări şi la mai mare!

Paranormalii de la FRF au sfeclit (şi) Cupa României!

• La sport.ro am văzut o ştire care m-a pus pe gânduri: “Budescu, chemat la Palat!”. Iniţial, am crezut că-l invitase Regele Mihai. Ei, nu! Era vorba despre nea Gigi Becali… Se subînţelegea, nu, trebuia să fiu mai “perspicac”? Adică să te cheme Becali şi s-o zornăi toată ziulica pe la “palat” e ceva mai firesc decât un titlu nobiliar şi o proprietate pe măsură. Cum mama naibii să n-ai Palat şi să nu se şi subînţeleagă? Unii oameni îşi dispută până la caricatură meciul cu ridicolul… Şi mai e ceva, ce n-o să priceapă nici Gigi şi nici unii colegi de breaslă, mai imberbi, “aşeaaa”, cum ar zice CTP-ul: “Proşti să fie, că bani sunt pe toate drumurile!” Ştiu, sunt prea fascinat de propriile mele răutăţi!

• Imaginile cu Marius Şumudică, plângând la conferinţa de presă dinaintea finalei Cupei, au făcut turul televiziunilor. „M-au făcut să mă simt antrenor!”, a spus el. Ştiţi cum a trăit el, la Astra? Exact ca Ion Iliescu, pe vremuri, când – întrebat fiind dacă va exista o contra-revoluţie – a răspuns: ”Suportăm. Nu ar fi nicio tragedie!”

• Trofeul „Cupa României” a ajuns, în premieră, la Voluntari. Probabil, dacă înaintea competiţiei cineva ar fi pariat pe victoria elevilor lui Claudiu Niculescu, acum, acel „cineva” era milionar! Nu e pentru cine se pregăteşte, ci pentru cine nimereşte… la „unşpe metri”, ar zice fostul meu profesor de presă sportivă, domnul Ovidiu Ioaniţoaia, printre altele şi mare specialist în proverbe… Voluntari, o echipă ajunsă (dintr-o graţie politică, probabil) în prepeleacul fotbalului românesc, ca şi cum ar fi jucat cu crampoanele Cenuşăresei, uimeşte… uimind. Claudiu Niculescu, un tip modest dar… deloc modest la capitolul intelect&educaţie, oferă o lecţie antrenorilor noştri de duzină, care se bat cu pumnii-n pieptul altora şi mănâncă gargară pe pâine.

• Am văzut la Digi Sport că pe Cupa României era trecut numele câştigătoarei, încă dinaintea jocului: „Astra Giurgiu”! Pe bune? Mafalda de la FRF tre’ să-şi dea demisia, că la câţi bani nemeritaţi au torcătorii care dorm pe băncile şcolii de frecat menta şi de ars gazu’ condusă de maestrul Burleanu, ar putea fi plătit măcar un singur clarvăzător cu licenţă. Pro. Aşa, vorba jucătorului Balauru, de la FC Voluntari, „bucuria şi euforia ESTE mult mai mare!”. La FRF se întâmplă, însă, lucruri trăsnite. Specialişti în săritura cu prăjina à la Vlad Ţepeş, Burleanu şi compania au reuşit nu doar să se găinăţeze glorios în propriul destin, ba mai mult, să ne demonstreze că au şi o vedere „de ansamblu” asupra viitorului (sâc!) aşa cum au patentat-o şi prin gafa cu trofeul. Ce mai, sunt mai paranormali decât David Copperfield! Se decorporalizează ca să vadă ce face vecinu’ de la 3 cu trupul nevestei sub plapumă, emit prorociri şi sculptează vedenii. Uneori, mai dau şi verdicte, adică acele lucruri care cu adevărat „ne doare”!

• Această rubrică este un pamflet şi va fi considerată ca atare.

ADVERTISEMENT