News

Radu Banciu, declarație controversată despre decizia Guvernului de a păstra teatrele închise

17.06.2020 | 08:34
Radu Banciu declaratie controversata despre decizia Guvernului de a pastra teatrele inchise
ADVERTISEMENT

Radu Banciu a comentat în emisiunea pe care o prezintă la B1 TV decizia Guvernului României de a permite accesul oamenilor în Biserică, în timp ce teatrele rămân închise. Prezentatorul susține că redeschiderea lăcașelor de cult reprezintă programul de guvernare al PSD pentru toamnă.

Discursul spumos al moderatorului emisiunii „Lumea lui Banciu” aduce în discuție și declarațiile pe care le face Nelu Tătaru legat de situația pandemiei. Politicianul nu este de acord cu reluarea activității teatrelor pentru că acolo vin oameni din toate părțile, nu ca la Biserică unde merg doar cei din vecinătate.

ADVERTISEMENT

„Veștile bine vin de la Ministerul Sănătății. Tovarășul Nelu Tătaru ne-a asigurat că bisericile se deschid, nu și Teatrul, dar asta contează mai puțin. Frica de Cel de Sus!”, a spus Radu Banciu în emisiunea de marți seara, 16 iunie.

Radu Banciu, despre decizia Guvernului de a păstra teatrele închise

„PSD-ul care are alegători în biserică mai mulți decât PNL-ul a făcut până la urmă această alegere și a spus dacă partidul lui Ludovic Orban acceptă deschiderea bisericilor, adică oamenii noștri în proporție de 80%, atunci tot e bine, pentru că vom merge cu această idee…

ADVERTISEMENT

Ăsta este programul de guvernare al PSD pentru la toamnă, redeschiderea bisericilor. La Teatru nu prea merg alegători!

Ăștia sunt elitiștii, oamenii care citesc o carte, învârt o revistă, se mai uită dacă apare «România Literară», își fac abonamente, nu sunt interesați… De asta teatrele nu sunt o opțiune”, a completat prezentatorul B1 TV.

ADVERTISEMENT

Radu Banciu ironizează decizia ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de a permite oamenilor să intre în biserică pentru slujbă, în timp ce la teatru nu se poate face același lucru pentru simplu fapt că aici riscul de infectare cu noul tip de coronavirus este mai mare.

Cunoscutul prezentator este de părere că lumea îl ascultă pe Nelu Tătaru ca pe un savant sau ca pe un Dumnezeu care le știe pe toate și le vede pe toate. Mai mult decât atât, Radu Banciu susține că „populismul” este problema, nu oamenii care vin din toate părțile la o piesă de teatru.

ADVERTISEMENT

„Îl ascultăm pe Nelu Tătaru ca pe Dumnezeu”

„Domnul Tătaru vorbește ca un savant, el ne explică altfel această problemă. La biserică se duce lumea dintr-un cartier, adică de acolo de unde virusul este ușor de controlat de către autoritățile române. Vă reamintesc, primele trei etape esențiale au fost parcurse cu bine.

Am fost cu toții vaccinați. Am fost vaccinați toți cei din mediul urban. Am fost vaccinați toți cei din eșantionul reprezentativ. Suntem înscriși în programul de vaccinare europeană, ne-a asigurat domnul Nelu Tătaru. Putem să îl bifăm și pe asta! 4 capitole îndeplinite.

Evident că în aceste condiții îl ascultăm pe Nelu Tătaru ca pe Dumnezeu. E mai ușor să controlăm virusul în biserici pentru că acolo se duc oameni din bisericuțele vecine cu biserica, adică din cartiere, pe când la Teatru, zice domnul Tătaru care trebuie să fi fost de multe ori la Teatru și trebuie să fie mai bine informat ca noi toți, vine lumea cam de peste tot și atunci se amestecă virusului și asta ar da bătăi de cap autorităților.

Deci ăsta e motivul, nu populismul…E foarte important ca românii să se poată ruga- a zis Nelu Tătaru. Foarte important este ca să se poată să meargă în spitale să se poată trata… Care spitale, care tratament?”, a mai spus prezentatorul B1 TV.

ADVERTISEMENT