News

Radu Banciu, reacție explozivă după clasarea dosarului 10 August. Prezentatorul TV face praf România

16.07.2020 | 08:03
Radu Banciu reactie exploziva dupa clasarea dosarului 10 August Prezentatorul TV face praf Romania
Radu Banciu, reacție explozivă după clasarea dosarului 10 August. Prezentatorul TV face praf România. Sursa foto: b1.ro
ADVERTISEMENT

Prezentatorul B1 TV Radu Banciu a criticat dur, în cadrul emisiunii sale zilnice de la B1 TV, ”Lumea lui Banciu”, decizia magistraților privind dosarul 10 august.

Jurnalistul care realizează zilnic o emisiune de pamflet a pus la zid Justiția din România și a spus că un dosar precum cel legat de violențele din 2018 este prea complicat pentru aceasta.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Banciu, în țara noastră nu se poate vorbi de existența unei justiții de nivel european, deși au trecut peste 30 de ani de la căderea regimului comunist.

Radu Banciu, critici dure pentru România după clasarea dosarului 10 August

Radu Banciu, cunoscut pentru faptul că spune lucrurilor pe nume, direct, fără ocolișuri, afirmă că Dosarul 10 august este unul mult prea complicat pentru Justiția din România.

ADVERTISEMENT

Omul de televiziune consideră țara noastră ca fiind încă la nivelul de acum 30 de ani, atunci când Nicolae Ceaușescu flutura la balconul de la Comitetul Central al PCR 100 de lei.

”10 August e un subiect prea dificil pentru procuratura din România. Ar fi fost un subiect la fel de dificil și pentru justiția din România. Noi nu avem procuratură și justiție la nivelul unei țări europene.

ADVERTISEMENT

Un eveniment cum a fost 10 August nu poate fi pur și simplu tratat în România. România e, la 30 de ani de la Revoluție, prada discuțiilor despre mărirea alocațiilor copiilor cu 100 de lei, hai 150 de lei. Am spus 100 de lei pentru că e aceeași sută pe care o flutura Nicolae Ceaușescu, de la balconul Comitetului Central, cu câteva minute de a pleca cu elicopterul.

România a rămas tot acolo, politicienii se gargarizează la televizor, sunt în stare să trântească Guvernul României, deși e stare de alertă națională, cea mai dificilă criză sanitară în ultimii 30 de ani, iar ei vor să trântească Guvernul pentru 100 de lei.”, a spus Banciu la B1TV.

ADVERTISEMENT

Banciu: ”Nu poți vorbi de alocații când nu mai ai locuri în spitale la terapie intensivă”

Din vizorul lui Banciu nu au scăpat nici cei din conducerea statului, criticați pentru realitățile din sistemul medical, unul care duce lipsă acută de locuri la terapie intensivă.

”Dacă erau atât de îngrijorați de soarta cetățenilor, trebuiau să construiască spitale. N-au făcut asta, iată că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă! 200 și ceva de locuri sunt la Terapie Intensivă în toată țara, bă! Și ei vorbesc de 100 de lei alocație la copii. Ce contează asta?”, a mai spus realizatorul de televiziune.

ADVERTISEMENT