News

Raed Arafat, avertisment ferm! „Starea de alertă va continua”

02.01.2021 | 20:33
Raed Arafat avertisment ferm Starea de alerta va continua
ADVERTISEMENT

Raed Arafat a transmis un avertisment ferm pentru toți cei care cred că apariția vaccinului înseamnă și încheierea pandemiei de coronavirus!

Concret, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a ținut să explice că starea de alertă va fi prelungită în România.

ADVERTISEMENT

Un lucru este însă cât se poate de clar. Raed Arafat spune că nu s-a discutat despre noi restricții care ar urma să fie aplicate populației.

Raed Arafat, semnal de alarmă

„Acum suntem mai mult la un platou, nu mai avem scadere rapida si probabil o sa avem o crestere dupa Sarbatori mai ales pe partea celor care nu au respectat recomandarile de protectie impotriva coronavirusului. 

ADVERTISEMENT

Noi am explicat, poate e bine sa o zic din nou. Inceperea vaccinarii nu este egal cu terminarea problemei si relaxare si revenirea la normalitate.

Vaccinarea inseamna inceputul unui drum care va dura cateva luni pana va avea efectul scontat si un procent semnificativ din populatie se va vaccina.

ADVERTISEMENT

Vaccinul este o lumina la capatul tunelului dar mai avem mult pana ajungem la lumina asta”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

„Eu sunt convins ca starea de alerta va continua. Inca nu am iesit la liman, inca e posibil sa fie cresteri. Nu s-a discutat de noi restrictii”, a adăugat șeful DSU.

ADVERTISEMENT

Între timp, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.194 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, astfel că numărul total a ajuns la 637.395.

În acest interval au fost făcute 4.438 de teste. Totodată, au fost raportate 78 de decese, bilanţul de la începutul pandemiei urcând la 15.919. În prezent, 1.117 pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă. Judeţele Ilfov şi Timiş şi Capitala mai au rata de infectare mai mare de trei.

“Până astăzi, 2 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 637.395 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 571.333 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 1.194 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

 

ADVERTISEMENT