News

Raed Arafat, declarație îngrijorătoare: “Putem să vedem în următoarele zile o creștere a numărului de cazuri”

03.05.2021 | 22:28
Raed Arafat declaratie ingrijoratoare Putem sa vedem in urmatoarele zile o crestere a numarului de cazuri
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a oferit luni, la Antena 3, o declarație destul de îngrijorătoare despre situația epidemiologică din România: “putem să vedem în următoarele zile o creștere a numărului de cazuri”.

În urmă cu câteva zile, Arafat a explicat că măsurile de revenire la normalitate ar putea să fie analizate și la nivel zonal, dacă se observă o unitate teritorială în care există un procent crescut de persoane vaccinate.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a declarat că școlile vor funcționa cu prezența fizică în toate localitățile unde rata de infectare este sub unu la mie, în contextul redeschiderii acestora după vacanța de primăvară.

Raed Arafat, declarație îngrijorătoare: “Putem să avem o creștere a numărului de cazuri”

“În primul rând redeschidem și relansăm cu condiția creșterii procentului de persoane vaccinate. Noi am dori să se vaccineze cât mai mulți, în paralel cu acest lucru, se poate vorbi despre măsuri de relaxare.

ADVERTISEMENT

După ce alte țări au vaccinat un număr de peste 30% din populație, s-a văzut impactul în reducerea transmisiei, în acest moment avem 10% persoane vaccinate cu ambele doze.

Avem centre de vaccinare peste tot, trebuie încurajată lumea să accepte această măsură fiind singura prin care putem să revenim la normal.

ADVERTISEMENT

România a mers pe baza incidențelor, o localitate trece sub trei la mie și rămâne acolo, intră într-un scenariu, crește peste trei la mie, discutăm despre alt scenariu.

Măsurile noastre nu au fost atât de dure ca în alte țări, sunt țări care au de șase luni cafenelele și restaurantele închise, fără nicio analiză legată de incidență.

ADVERTISEMENT

Se poate să avem din nou o creștere a numărului de cazuri după ceea ce s-a întâmplat în zilele trecute, acea situația de creștere a mobilității, vom vedea în următoarele 14 zile.

Trebuie să atrag atenția, să ne uităm în jurul nostru, au fost țări care au crezut prea repede că au ieșit din situație și că este totul ok și apoi s-au confruntat cu un dezastru.

Trebuie să fim precauți și atenți, iar pentru a avea siguranță că persoanele care pot răspândi boala vor fi mai puține, avem nevoie de o creștere a procentului de persoane vaccinate.

Noi ne așteptăm la 60% populație vaccinată, dar se vede un impact de la 30%, suntem în momentul de față la peste 10% din populație și mai sunt 1 milion de oameni care sunt vaccinați cu o doză”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

 

ADVERTISEMENT
Tags: