News

Raed Arafat, despre intervenția pompierilor români în Grecia: “Va întări relația noastră cu ei”

Raed Arafat a vorbit vineri despre misiunea pompierilor români din Grecia, declarând: "va întări relația noastră cu ei".
13.08.2021 | 21:01
Raed Arafat despre interventia pompierilor romani in Grecia Va intari relatia noastra cu ei
ADVERTISEMENT

Presa din Grecia a fost foarte apreciativă referitor la intervenția pompierilor români în lupta cu incendiile devastatoare care au cuprins statul elen.

Pompierii români intervin în Insula Evia, una dintre cele mai afectate regiuni, cei 108 salvatori încercând să ajute la stingerea incendiilor de vegetație.

ADVERTISEMENT

Șeful DSU: “Intervenția pompierilor români va întări relația noastră cu Grecia”

“Probabil nu va fi prelungită misiunea pompierilor români. Din ce știm, demobilizarea s-ar putea să fie poate spre finalul acestui weekend și luni-marți să fie înapoi acasă.

Când se pleacă în astfel de misiuni, comandantul întreabă, dar dacă nu se oferă nimeni, trece apoi la desemnare. În Grecia au pierdut deja un pompier, din ce știu din rândul pompierilor greci, în timpul acestei intervenții.

ADVERTISEMENT

Este o misiune riscantă, ei vor fi recompensați în vreun fel. Cu siguranță va fi recunoaștere, o să vedem când se întorc și vom vedea care va fi modalitatea, dar va exista la nivelul DSU și al ministerului, poate și la un nivel mai înalt.

Ei au făcut ceva peste ce se cere de la ei, au plecat într-o misiune complexă, ei dorm în condiții grele, este expus unui risc într-o altă țară.

ADVERTISEMENT

Dacă mâine România spune avem nevoie de ajutor, Grecia va fi prima țară care va spune da, venim, chiar dacă nu am fi plecat acum.

Există un feedback foarte bun și care arată o prietenie și un respect pentru ce fac colegii noștri acolo. Sunt convins că această misiune nu va face decât să întărească relația noastră cu Grecia și cu celelalte țări, pentru că s-a văzut că România se implică, că am mers acolo, cum am făcut și în alte situații”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

ADVERTISEMENT

Grecii, impresionați de pompierii români veniți să lupte cu incendiile de pădure: “Sunt de pe altă planetă”

Publicația online fimes.gr relatează că organizarea, viteza și meticulozitatea pompierilor români imediat ce au ajuns la locul intervenției din insula grecească Evia i-a determinat pe localnici să-i privească precum niște extratereștri.

“Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată într-un articol din presa greacă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici