News

DSU, reacție dură după zvonurile că Raed Arafat ar urma să plece de la șefia instituției. Update

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a vorbit în premieră despre posibilul său succesor la șefia DSU, instituție pe care o conduce din 2014.
31.07.2021 | 17:26
DSU reactie dura dupa zvonurile ca Raed Arafat ar urma sa plece de la sefia institutiei Update
ADVERTISEMENT
31-07-2021
14:35

DSU, reacție oficială ce zvonurile că Raed Arafat ar urma să plece de la șefia instituției

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a emis, sâmbătă, o reacție oficială după ce au apărut zvonuri despre o eventuală plecare a medicului Raed Arafat din fruntea instituției.

Instituția precizează că, în interviul acordat vineri seara, Arafat doar ”a vorbit despre oamenii pe care i-a pregătit de-a lungului timpului, despre abilitățile pe care o persoană care ocupă această funcție trebuie să le aibă”.

Infoamația că “Raed Arafat a declarat de curând că se retrage din funcție” este una profund falsă, vădit tendențioasă și scoasă din context.

În cele menționate de șeful DSU, dr. Raed Arafat, seara trecută, în cadrul unei emisiuni tv, în nici un moment nu se aduce în discuție “demisia” din funcția ocupată în cadrul

Ministerului Afacerilor Interne. Șeful DSU a vorbit despre oamenii pe care i-a pregătit de-a lungului timpului, despre abilitățile pe care o persoană care ocupă această funcție trebuie să le aibă și de asemenea faptul că “nimeni nu este de neînlocuit”, afirmație de altfel expusă de mai multe ori, în diferite declarații, si care au făcut obiectul mai multor interpretări eronate, așa cum se prezintă și cazul de față, în publicația mai sus amintită”, se arată în comunicatul DSU.

Raed Arafat (57 de ani), una dintre figurile cel mai des prezente în spațiul public al ultimilor ani, în special în perioada pandemiei, a vorbit în premieră despre posibilul său succesor la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Secretarul de stat din MAI dezvăluie că a pregătit câteva persoane care să fie pregătite din toate punctele de vedere pentru funcția de șef al acestei instituții.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat a vorbit despre posibilul său succesor la șefia DSU. Care este profilul candidatului ideal

Aflat din ianuarie 2014 în fruntea DSU, Raed Arafat a spus că ”nimeni nu este de neînlocuit” din nicio funcție, implicit nici de la conducerea instituției pe care acesta o conduce.

Medicul fondator al SMURD recunoaște că, în jurul său, au crescut mai multe persoane capabile ca la un moment dat să preia responsabilitatea de a conduce DSU.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Arafat a ținut să precizeze faptul că, deși șeful DSU va fi numit pe criterii politice, succesorul său trebuie să fie o persoană tehnică, care să ”suporte” și ”să-și facă treaba”.

”Am pregătit mai mulți, care au crescut lângă mine, sunt lângă mine, alții au plecat în altă parte. Cred că sunt oameni care pot să vină după mine. Și sper să suporte și să fie ca mine, să reziste, și să-și facă treaba.

ADVERTISEMENT

În final, trebuie să vină persoane tehnice, chiar dacă șeful DSU este o numire politică. Trebuie să vină o persoană care să știe foarte bine. Nu e nimeni de neînlocuit”, a declarat șeful DSU, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.

Raed Arafat, medicul de numele căruia se leagă înființarea SMURD

Raed Arafat este șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Acesta are rang de secretat de stat în MAI.

ADVERTISEMENT

Medicul s-a născut în Damasc, Siria, pe 24 mai 1964. Arafat a venit în România în anii ’80 și a absolvit aici Facultatea de Medicină. La începutul anilor 90, medicul a reușit să pună pe picioare SMURD, un sistem care, de-a lungul anilor, și-a demonstrat performanțele și utilitatea.

  • 1991 este anul în care SMURD a luat ființă, la Târgu Mureș, sub coordonarea medicului Raed Arafat
  • 2007 este anul în care serviciul a fost extins la nivel național

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) este o unitate de intervenție publică integrată de importanță strategică, având în structura sa echipe integrate de reanimare, specializate în acordarea asistenței medicale și tehnice de urgență, precum și echipe cu personal paramedical, specializat în acordarea primului ajutor calificat.

Serviciu funcționează în cadrul Inspectoratelor județene pentru situație de urgență (ISU), având ca operator aerian structuri de aviație ale Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu spitalele județene, regionale și cu autoritățile publice locale.

ADVERTISEMENT
Tags: