ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, despre reducerea programului magazinelor: “Probabil creează aglomerație”

Autor: Rareș Mușătoiu | 02.04.2021 | 21:31
Raed Arafat, despre reducerea programului magazinelor:
Raed Arafat, despre reducerea programului magazinelor: "Probabil creează aglomerație" foto: hepta.ro

Raed Arafat, secretar se stat în Ministerul Sănătății, a oferit vineri, la Digi24, o declarație surprinzătoare despre reducerea programului magazinelor, spunând că: “orice măsură poate fi analizată după o perioadă de timp, probabil aceasta creează aglomerație în magazine”.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, a fost publicată în Monitorul Oficial, o decizie care prevede reducerea programului magazinelor alimentare în weekend, acestea închizându-se la ora 18.00, unde rata de infectare este peste patru la mie.

Despre protestele din România, Arafat a avut o declarație fermă, întrebându-i pe cei care participă la manifestații împotriva restricțiilor în legătură cu ce alte măsuri propun.

Raed Arafat, declarație surprinzătoare despre închiderea magazinelor: “Probabil creează aglomerație”

Claudiu Pândaru: “Măsura de reducere a programului magazinelor este una bună sau produce aglomerare mai mare în anumite intervale orare?”

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: “Dacă măsura este doar reducerea programului magazinului și nu se ia altă măsură, probabil. Această măsură este combinată cu cele care au existat și pe care îi rugăm pe toți să le aplice: decalarea programului de lucru, telemuncă, cât mai multă în această perioadă

Am dat chiar exemplu de la mine, am oameni care vin la 6.30 dimineața și pleacă în jurul orei 14.00, alții care vin la ora 14.00 și pleacă seara. 

Ambele categorii de oameni pot merge la magazine în intervale orare diferite, astfel nu se produce o aglomerare suplimentară a magazinelor”.

ADVERTISEMENT

Claudiu Pândaru: “Se poate lua în calcul o reașezare a acestei măsuri?”

Raed Arafat: “Orice măsură poate fi analizată după ce trece o perioadă de timp, nu putem să vorbim despre ea doar după o zi.

ADVERTISEMENT

Dacă se dovedește că nu este o măsură adaptată la ceea ce se întâmplă, o putem modifica. Aici nu se pune problema să nu schimbăm o măsură dacă vedem că nu este potrivită. 

Dacă există necesitate să adaptăm și, într-adevăr, este spre binele combaterii acestui virus la acel moment, normal că vom lua această decizie.

ADVERTISEMENT

Dacă oamenii merg la benzinărie și înăuntru este aglomerat, este ca și cum ar sta la un magazin, dacă spunem că într-un magazin pot intra doar un anumit număr de oameni, mereu vom fi criticați că  de ce stau oamenii în rând afară”.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT