News

Raed Arafat, despre protestele împotriva restricțiilor din țară: “Cei care urlă ce soluții au?”

29.03.2021 | 21:23
Raed Arafat despre protestele impotriva restrictiilor din tara Cei care urla ce solutii au
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a oferit luni, la Digi24, o declarație despre protestele împotriva restricțiilor desfășurate în mai multe orașe din țară, declarând: “cei care urlă acum împotriva restricțiilor și nu le place nimic, ce soluții au?”.

În Capitală și în mai multe orașe din țară se desfășoară luni seara proteste împotriva restricțiilor aplicate în contextul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, au fost aprobate prin ordin de ministru, noi restricții care își propun să limiteze infectarea persoanelor cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat, despre protestatarii din România: “Cei care urlă ce soluții au?”

“Nu am ce să comentez, protestează cu unele puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. În acest moment, probele sunt pe partea cealaltă, iar realitatea în România este total alta față de ceea ce spun ei.

ADVERTISEMENT

Cei care urlă și nu le plac restricțiile, trebuie să ne zică ei cum văd lucrurile dacă noi tot vedem creștere accentuată a cazurilor.

Noi am pornit acest val cu secțiile ATI mult mai pline decât în noiembrie, atunci erau 400-500 de oameni, acum, la începutul acestui val, erau 900 și eram bucuroși că aveam sub 1000.

ADVERTISEMENT

Acum formele care vin la spital sunt mult mai grave, adică stăm acasă, ascultăm ce zic unii și alții și ajungem doar când oxigenarea este la 80%, când chiar nu suntem bine deloc și cei care ajung au nevoie urgentă de îngrijire specializată în spital.

Noi nu putem să spunem că medicina se face după cazuri individuale nu putem să mergem după un caz și să zicem da, dacă aici s-a întâmplat ceva, așa va fi la toate cazurile.

ADVERTISEMENT

Evidența ne arată că sitația continuă să crească, din fericire creșterea este lentă și schițează că ar ajunge la un platou, dar nu este încă sigur.

Voi da cifre comparative: număr total de cazuri active, peste 77.000 de cazuri active, în 6 martie eram la 48.000 de cazuri active, la 1 februarie eram la 35.000 de cazuri active, iar din 14 februarie am început să creștem.

Unul din județele care schițează o oarecare scădere este Timiș, acolo unde toată lumea a urlat că de ce avem măsuri, iar această scădere este în municipiul Timișoara, clar că acolo ceva a funcționat.

Alte zone cresc, Bucureștiul a crescut continuu, nu știm unde ajungem mâine-poimâine și va trebui să ajungem la 7.5 la mie și va fi nevoie de aplicarea celorlaltor restricții și în timpul săptămânii.

Soluția este vaccinarea, asta trebuie să înțeleagă cei care tot urlă împotriva restricțiilor, dar asta durează, vor veni câteva milione de doze și va trebui să le folosim”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de...
Filmul crimei odioase din Brăila. O femeie de 44 de ani, ucisă de iubit cu poliţia la uşă. Criminalul încercase să-şi omoare şi fosta soţie
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe...
Schimbări uriașe în topul celor mai bogaţi români! Ion Țiriac a revenit pe primul loc, după ce s-a prăbușit averea unui rival
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
CRESC SALARIILE! Ministerul MUNCII a publicat documentul așteptat de ANGAJAȚI
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Infracțiunea care se va pedepsi usturător. Mulți fac această greșeală în online
Infracțiunea care se va pedepsi usturător. Mulți fac această greșeală în online
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Doliu uriaș în showbiz! Este BREAKING NEWS pe toate posturile de știri!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru...
Celebrul oraș cu nume vulgar unde se află cel mai bine conservat amfiteatru roman din lume. Poate fi vizitat de toți românii