ADVERTISEMENT
News

Raed Arafat, despre protestele împotriva restricțiilor din țară: “Cei care urlă ce soluții au?”

Autor: Rareș Mușătoiu | 29.03.2021 | 21:23
Raed Arafat, despre protestele împotriva restricțiilor din țară:
Raed Arafat, despre protestele împotriva restricțiilor din țară: "Cei care urlă ce soluții au?" foto: hepta.ro

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a oferit luni, la Digi24, o declarație despre protestele împotriva restricțiilor desfășurate în mai multe orașe din țară, declarând: “cei care urlă acum împotriva restricțiilor și nu le place nimic, ce soluții au?”.

ADVERTISEMENT

În Capitală și în mai multe orașe din țară se desfășoară luni seara proteste împotriva restricțiilor aplicate în contextul pandemiei de coronavirus.

În urmă cu câteva zile, au fost aprobate prin ordin de ministru, noi restricții care își propun să limiteze infectarea persoanelor cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat, despre protestatarii din România: “Cei care urlă ce soluții au?”

“Nu am ce să comentez, protestează cu unele puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. În acest moment, probele sunt pe partea cealaltă, iar realitatea în România este total alta față de ceea ce spun ei.

Cei care urlă și nu le plac restricțiile, trebuie să ne zică ei cum văd lucrurile dacă noi tot vedem creștere accentuată a cazurilor.

ADVERTISEMENT

Noi am pornit acest val cu secțiile ATI mult mai pline decât în noiembrie, atunci erau 400-500 de oameni, acum, la începutul acestui val, erau 900 și eram bucuroși că aveam sub 1000.

Acum formele care vin la spital sunt mult mai grave, adică stăm acasă, ascultăm ce zic unii și alții și ajungem doar când oxigenarea este la 80%, când chiar nu suntem bine deloc și cei care ajung au nevoie urgentă de îngrijire specializată în spital.

ADVERTISEMENT

Noi nu putem să spunem că medicina se face după cazuri individuale nu putem să mergem după un caz și să zicem da, dacă aici s-a întâmplat ceva, așa va fi la toate cazurile.

Evidența ne arată că sitația continuă să crească, din fericire creșterea este lentă și schițează că ar ajunge la un platou, dar nu este încă sigur.

ADVERTISEMENT

Voi da cifre comparative: număr total de cazuri active, peste 77.000 de cazuri active, în 6 martie eram la 48.000 de cazuri active, la 1 februarie eram la 35.000 de cazuri active, iar din 14 februarie am început să creștem.

Unul din județele care schițează o oarecare scădere este Timiș, acolo unde toată lumea a urlat că de ce avem măsuri, iar această scădere este în municipiul Timișoara, clar că acolo ceva a funcționat.

ADVERTISEMENT

Alte zone cresc, Bucureștiul a crescut continuu, nu știm unde ajungem mâine-poimâine și va trebui să ajungem la 7.5 la mie și va fi nevoie de aplicarea celorlaltor restricții și în timpul săptămânii.

Soluția este vaccinarea, asta trebuie să înțeleagă cei care tot urlă împotriva restricțiilor, dar asta durează, vor veni câteva milione de doze și va trebui să le folosim”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!