Sport
notix pixel id

Arafat închide porțile suporterilor naționalei! Fără spectatori la decisivul cu Islanda

Competițiile sportive organizate în România se vor desfășura cu porțile închise până pe 25 noiembrie, a decis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. România – Islanda se joacă cu tribunele goale.
05.11.2021 | 19:59
Arafat închide porțile suporterilor naționalei! Fără spectatori la decisivul cu Islanda
Raed Arafat. Colaj foto FANATIK
ADVERTISEMENT

Meciul dintre echipele naționale ale României și Islandei din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022 se joacă fără spectatori a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Vestea pică cum nu se poate mai prost pentru Federația Română de Fotbal (FRF) și pentru fanii ”tricolorilor”. 14.000 de bilete pregătise FRF pentru întâlnirea cu nordicii.

Demersul FRF, refuzat de Raed Arafat

Președintele FRF Răzvan Burleanu anunțase, miercuri, că meciul România – Islanda s-ar putea desfășura cu spectatori în tribune. Burleanu era extrem de optimist după întâlnirea cu reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

ADVERTISEMENT

Acesta a declarat că a primit asigurări că CNSU va lua în considerare posibilitatea ca meciul cu Islanda să se joace cu asistență.

”Din discuțiile cu CNSU, am obținut o fereastră. Începând din 8 noiembrie, s-ar putea permite din nou accesul spectatorilor. Fotbalul ar putea fi folosit drept un exemplu pentru vaccinare. 

ADVERTISEMENT

La nivelul administrației FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați. La nivelul primelor trei eșaloane, avem peste 50% dintre jucători deja vaccinați”, spunea Răzvan Burleanu după întâlnirea cu reprezentanții CNSU.

Raed Arafat, șeful departamentului pentru Situații de Urgență, a susținut, însă, o conferință de presă, vineri, în care a anulat visul suporterilor de a fi alături de echipa națională.

ADVERTISEMENT

”În acest moment, nu știu să se agreeze oricare derogare, în situația în care ne aflăm. Nu știu de derogări, nu știu să existe intenția de a aproba derogări la acest moment. Avem o situație serioasă, trebuie să ne concentrăm pe măsurile care sunt.

Trebuie să vedem cum să ieșim din situația asta, să scadă presiunea de pe sistemul sanitar. Când dai o derogare, începe lanțul derogărilor, pentru că vor veni și alte competiții. Înainte, au fost cerute derogări pentru competiții de la Cluj, care nu s-au dat, pentru tenis, nici aici nu cred că se vor da derogări”, a punctat Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Ultimele meciuri, decisive pentru prezența României în barajul de calificare la CM din 2022

Echipa națională de fotbal a României se situează în acest moment pe locul 2 în grupa J, calificant pentru barajul ce duce la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, de anul viitor.

Pentru a fi sigur că vor juca acest baraj, ”tricolorii” trebuie să câștige ultimele două jocuri din preliminarii, cu Islanda, pe 11 noiembrie, respectiv cu Liechtenstein din 14 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Islanda se joacă pe Stadionul Steaua, iar cel cu Liechtenstein în deplasare. Și ”tricolorii” și nordicii au probleme de lot înaintea duelului direct.

Mirel Rădoi nu se va baza pe Alexandru Mitriță (PAOK) și Valentin Mihăilă (Parma), ambii accidentați, respectiv Alexandru Albu (Rapid), Andrei Cordea (FCSB) și Claudiu Keșeru (FCSB), jucători neconvocați, dar care au participat la precedenta acțiune a echipei naționale.

Islandezii stau și mai rău. Selecționerul Arnar Vidarsson nu se va baza pe Palsson, Arnason, Halldorsson, Gudmundsson și Gylfi Sigurdsson. În plus, Gunnarsson, Finnbogason sau Sigthorsson, nu mai fac nici ei parte din planurile de viitor ale selecționerului Arnar Vidarsson.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik