Sport

Ramadanul a slăbit Rapidul. Cinci jucători din lot au o explicație pentru forma slabă a echipei

Rapid a clacat lamentabil în meciul cu Sepsi și a bifat a patra înfrângere consecutivă în Superliga României, fiind în pericol să piardă și lupta pentru Europa.
17.04.2024 | 15:51
Ramadanul a slabit Rapidul Cinci jucatori din lot au o explicatie pentru forma slaba a echipei
Rapid e la pamant dupa a patra infrangere consecutiva FOTO sportspictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid este de nerecunoscut și a suferit a patra înfrângere la rând, fiind practic fără victorie de mai bine de o lună. Golul lui Debeljuh, din finalul meciului cu Sepsi, a aruncat în aer atmosfera din Giulești, iar Bergodi a fost demis.

Sărbătoarea musulmanilor a ținut o lună de zile

Declinul evident al Rapidului a început după victoria cu FCSB, scor 4-0, de pe 9 martie. Ulterior, în play-off, Rapid a devenit singura echipă fără punct câștigat, fapt care a dus-o pe locul 5 în clasament.

ADVERTISEMENT

Perioada nefastă a echipei coincide cu Ramadanul anului 2024, sărbătoarea religioasă a musulmanilor, în care adepții nu au voie să mănânce și să bea în timpul zilei.

Ramadanul a fost în perioada 10 martie – 9 aprilie, iar șase dintre fotbaliștii Rapidului l-au respectat, fapt care s-a văzut și în scăderea lor vizibilă de formă.

ADVERTISEMENT

Kosovarii Rahmani, Krasniqi și Hasani, nigerianul Funsho și românul cu tată egiptean, Omar Sayed, ar fi ținut Ramadanul și asta s-a simțit în jocul lor, în special din punct de vedere fizic.

Paradoxal, în ciuda semnelor clare privind problemele lor, Cristiano Bergodi a mizat în continuare pe ei, deși lotul Rapidului este destul de numeros și echilibrat valoric.

ADVERTISEMENT

După 1-2 cu Farul, 1-2 la Universitatea Craiova, 1-4 cu CFR Cluj și 0-1 cu Sepsi, conducerea Rapidului a decis să-l demită pe Bergodi. Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi vor asigura banca tehnică a giuleștenilor pentru acest final de sezon.

Bergodi a avut o ieșire virulentă la adresa unui jurnalist

Italianul și-a ieșit din minți la conferința de presă, certându-se cu un jurnalist, pe care l-a acuzat că nu se pricepe la fotbal. Bergodi a avut o ieșire virulentă, care i-a lăsat mască pe cei prezenți.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a preluat Rapidul cu o săptămână înaintea începerii sezonului, după plecarea lui Adrian Mutu în Azerbaidjan. Bilanțul său este 38 meciuri – 16 victorii – 12 egaluri – 10 înfrângeri.

ADVERTISEMENT