Sport

Rapid a ales arena în care va evolua în EHF Champions League! Sala Polivalentă din București intră în reparații capitale. Exclusiv

Rapid București va evolua și în acest sezon din EHF Champions League. Echipa giuleșteană nu va putea evolua în Polivalenta din Capitală, care va intra în reparații.
26.06.2023 | 18:26
Rapid a ales arena in care va evolua in EHF Champions League Sala Polivalenta din Bucuresti intra in reparatii capitale Exclusiv
Secvenţă din meciul Rapid - Vipers. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Handbalul feminin dă și în sezonul viitor două echipe în grupele EHF Champions League. Campioana României, CSM București și vicecampioana Rapid vor evolua în cea mai importantă competiție intercluburi.

Rapid a ales arena în care va evolua în EHF Champions League! Echipa lui Kim Rasmussen îşi dispută meciurile la Mioveni

Dar, infrastructura va da bătăi de cap celor două formații, în condițiile în care Sala Polivalentă din București intră în reparații capitale. CSM București și Rapid sunt obligate să se mute și vor disputa meciurile în afara Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Rapid București a ales Sala Sporturilor din Mioveni. O sală cu o capacitate de 2500 de locuri care a costat 30.000 de euro și care a fost inaugurată în anul 2021.

În stagiunea precedentă, giuleștencele au evoluat într-un singur meci la Mioveni în EHF Champions League, la confruntarea cu Esbjerg, câștigată de actuala echipă a lui Kim Rasmussen cu 34-32.

ADVERTISEMENT

Atât CSM București cât și Rapid au planuri mari în noua ediție din Champions League. Rămâne de văzut dacă și “tigroaicele” îşi vor desfăşura meciurile de pe teren propriu tot la Mioveni sau vor opta pentru Piteşti, oraş care are, de asemenea, o sală modernă.

Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor are loc marţi! Cum arată urnele

Ambele formaţii au ajuns în actuala stagiune până în sferturile de finală din EHF Champions League. Obiectivele de Final Four ar putea fi periclitate de faptul că ambele formaţii sunt nevoite să se mute din Bucureşti, iar în handbal avantajul terenului propriu este decisiv.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru grupele EHF Champions League va avea loc marţi, 27 iunie. CSM Bucureşti este în prima urnă de la tragerea la sorţi, în timp ce Rapid face parte din a doua urnă. Cele două formaţii din România vor fi în grupe diferite.

Pentru prima dată, vom avea trei echipe din aceeaşi ţară în grupele competiţiei. Ungaria şi Danemarca dau câte trei formaţii, astfel că ambele grupe vor avea câte două echipe din aceeaşi ţară. Ikast şi DVSC Schaeffler sunt repartizate în urna a patra.

ADVERTISEMENT

Cum arată urnele pentru tragerea la sorţi: 

  • Urna 1: Vipers, Gyor, Metz, Esbjerg, CSM Bucureşti
  • Urna 2: Ferencvaros, Brest, Odense, CS Rapid
  • Urna 3: Krim, Buducnost, Bietigheim, Savehof, Zaglebie Lubin
  • Urna 4: Ikast, DVSC Schaeffler

Cele 16 formaţii vor fi repartizate în două grupe de câte opt, Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de final, iar echipele de pe locurile 3-6 vor merge într-un play-off pentru sferturi. Ultimele două clasate din fiecare grupă sunt eliminate. Noua ediţie din EHF Champions League va începe pe data de 9 septembrie.

  • 5.000.000 de euro a costat Sala Sporturilor din Mioveni
  • 2500 de locuri este capacitatea sălii
ADVERTISEMENT