Sport

Rapid – Dinamo 4-0, în etapa 8 din SuperLiga. „Simfonia lui Rrahmani(noff)”! Video

Rapid a demolat-o pe Dinamo în primul derby al etapei a 8-a din SuperLiga. Giuleștenii au învins-o cu 4-0 pe rivală, într-un meci în care Rrahmani a dat o „dublă”.
01.09.2023 | 23:22
Rapid  Dinamo 40 in etapa 8 din SuperLiga Simfonia lui Rrahmaninoff Video
Albion Rrahmani se bucura dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Dinamo Bucuresti, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Superbet Arena-Giulesti din Bucuresti, vineri 1 septembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
01-09-2023
18:33

Rapid - Dinamo 4-0 (Rrahmani 34-pen., 82, Oaidă 56, Petrila 61)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Rapid se impune cu 4-0 și urcă pe locul 2 în SuperLiga, cu 14 puncte. În schimb, Dinamo este pe poziția a 10-a, cu opt puncte.

Min. 82 – GOOOL Rapid!!! Rrahmani face „dubla” cu un șut cu exteriorul în vinclu!

Min. 61 – GOOOL Rapid!!! Claudiu Petrila driblează toată apărarea lui Dinamo și îl învinge cu sânge rece pe Dujmovic!

Min. 56 – GOOOL Rapid!!! Răzvan Oaidă înscrie primul său gol pentru giuleșteni din centrarea perfectă a lui Petrila!

Min. 34 – GOOOL Rapid!!! Rrahmani înscrie dintr-un penalty obținut de Funsho! Atacantul giuleștean a căzut după un duel ușor cu Amzăr, în urma căruia Feșnic a arătat imediat punctul cu var.

Min. 10 – Ratare uriașă a lui Rrahmani, care, din câțiva metri, dă pe lângă poartă!

Min. 1 – A început derby-ul!

01-09-2023
17:22

Echipele de start din Rapid - Dinamo

Au fost anunțate echipele de start pentru derby-ul din Giulești, Rapid – Dinamo, care va începe la ora 21:30:

  • RAPID: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza – Emmers, Oaidă – Funsho, B. Valle, Petrila – Rrahmani; REZERVE: Drăghia – I. Cristea, Onea, Kait, Al. Albu, Pănoiu, Papeau, Al. Ioniță II, Cîrjan; ANTRENOR: Cristiano Bergodi
  • DINAMO: Golubovic – Patriche, Bena, Homawoo – De Moura, Larrucea, Ilic, Amzar – C. Costin, Gregorio, Politic; REZERVE: Dujmovic – I. Roșu, Abdallah, Bordușanu, Bani, Giafer, N. Roșu, Ghezali, D. Irimia; ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Derbyul bucureștean Rapid – Dinamo are loc vineri, 1 septembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 8-a din SuperLiga. Rapid s-a trezit ca un boxer din pumni și a reușit să câștige acasă cu Farul și la Craiova cu FC U 1948, marcând în total opt goluri, două fiind opera noului venit, Rrahmani, care, foarte probabil, va deveni curând prima opțiune de vârf în locul golgeterului Marko Dugandzic.

Unde se joacă derbyul Rapid – Dinamo

Derbyul Rapid – Dinamo se dispută vineri, 1 septembrie, de la ora 21:30, pe stadionul SuperBet Arena din cartierul Giulești din Capitală, în etapa a 8-a a SuperLigii. Inutil să mai vorbim despre interesul uriaș în jurul acestei partide, de mult toate biletele fiind epuizate, ceea ce pentru meciurile de acasă ale echipei lui Cristiano Bergodi este ceva absolut obișnuit, dar acum cererea de bilete a depășit cu mult numărul de locuri de pe stadion.

ADVERTISEMENT

Evident că o întâlnire între Rapid și Dinamo nu are cum să fie un prilej de liniște pentru forțele de ordine și organizatori. Cum se cunosc antecedentele dintre fanii celor două cluburi bucureștene se vor lua măsuri speciale de supraveghere și intervenție în caz de conflicte, suplimentându-se foarte mult numărul forțelor de ordine, în special cel al jandarmilor.

Cine transmite la TV derbyul Rapid – Dinamo

Derbyul Rapid – Dinamo se joacă vineri, 1 septembrie, de la ora 21:30, stadionul SuperBet Arena din cartierul Giulești din Capitală,  în etapa a 8-a din SuperLiga și va putea fi urmărit pe micile ecrane pe toate cele trei posturi care difuzează SuperLiga, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București va fi o vreme excelentă vineri, 1 septembrie, cu cerul senin pe tot parcursul zilei. Nu va fi nevoie de umbrele, pentru că nu există risc de ploaie. Maxima zilei va fi una mult mai plăcută, 28 de grade iar la ora meciului vor mai rămâne în jur de 23-24 de grade, o vreme perfectă pentru un spectacol de calitate. Arbitrul desemnat a creat deja numeroase polemici, fiind unul care a comis multe erori în ultima perioadă, clujeanul Horațiu Feșnic.

Ce absențe sunt în derbyul Rapid – Dinamo

Rapid a primit o veste rea înainte de derbyul cu Dinamo. A rămas, cel puțin până la reluarea campionatului după pauza internațională a meciurilor din preliminariile EURO 2024, fără golgeterul Marko Dugandzic, accidentat în partida din runda precedentă, la acel 5-3 pe terenul lui FC U Craiova 1948. Șansa giuleștenilor este că l-au luat pe kosovarul Rrahmani, acesta a rezolvat problemele birocratice și a și marcat deja o dublă la Craiova, el urmând a fi titular în derby.

ADVERTISEMENT

Dinamo este fără cei doi mijlocași spanioli, plăcile turnante din compartimentul median, Larrucea și Iglesias, ambii accidentați iar al treilea intrat pe lista de indisponibili este fundașul central Ricardo Grigore, dar acesta nu este titular, care a ieșit repede în meciul de Cupă cu Metaloglobus, câștigat in extremis, în minutul 90, de câini.

Cote la pariuri la derbyul Rapid – Dinamo

Este mare derby de tradiție, dar casele de pariuri sunt caracterizate prin pragmatism. Care spune că la acest moment Rapid ar trebui să fie, în mod evident, peste rivala din Șoseaua Ștefan cel Mare, câinii abia revenind anul acesta în SuperLiga, ce e drept, după singura lor stagiune din istorie în Liga 2 spre desebire de Rapid, care are destulă vechime prin eșalonul secund. 1,50 se acordă pentru victoria Rapidului și un foarte tentant 6,50 pentru Dinamo. Care are și un foarte bun 2,40 la șansă dublă X2, iar să înscrie un gol are cotă de 1,85.

ADVERTISEMENT

De regulă Dinamo a cam nășit Rapidul chiar și în Giulești, dovadă rezultatele favorabile până la retrogradarea Rapidului, în 2015. Dar ultimele două jocuri din prima divizie, în 2021 au însemnat o victorie giuleșteană cu 3-1 și un egal, pe fondul prăbușirii financiare a lui Dinamo, care a dus și la pierderea multor jucători esențiali.

ADVERTISEMENT