Sport

Delegare controversată la Rapid – Dinamo! A făcut praf derby-ul cu FCSB din Giuleşti

Horaţiu Feşnic va conduce derby-ul Rapid - Dinamo. Centralul din Cluj-Napoca a făcut praf ultimul derby din Giuleşti cu FCSB, în urma căruia a fost suspendat până la finalul sezonului.
31.08.2023 | 13:22
Delegare controversata la Rapid  Dinamo A facut praf derbyul cu FCSB din Giulesti
Delegare controversată la Rapid - Dinamo! A făcut praf derby-ul cu FCSB din Giuleşti. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Vineri, de la ora 21:30 va avea loc derby-ul dintre Rapid şi Dinamo. Va fi o atmosferă fierbinte pe Giuleşti, biletele pentru această confruntare fiind epuizate foarte rapid, la începutul săptămânii.

Delegare controversată la Rapid – Dinamo! Horaţiu Feşnic, alesul CCA

Confruntarea va fi condusă la centru de Horaţiu Feşnic. Această delegare surprinde într-o anumită măsură, în condiţiile în care centralul din Cluj-Napoca a făcut praf ultimul Rapid – FCSB, disputat în Giuleşti, în play-off-ul stagiunii precedente.

ADVERTISEMENT

Atunci, Horaţiu Feşnic nu i-a eliminat pe Răzvan Onea şi Dragoş Grigore, în prima repriză a confruntării. Rapid s-a impus cu 1-0 şi a diminuat şansele la campionat ale roş-albaştrilor. Iar după meci, a izbucnit un uriaş scandal de arbitraj.

Kyros Vassaras, conferinţă de presă furibundă: “Prestația arbitrului partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA”

Prestaţia modestă din derby-ul cu FCSB l-a determinat pe şeful CCA, Kyros Vassaras, să susţină o conferinţă de presă în care să explice modul în care funcţionează arbitrajul video. Grecul nu l-a apărat pe Feşnic, susţinând că prestaţia a fost sub aşteptări:

ADVERTISEMENT

“Aș dori să precizez faptul că prestația arbitrului partidei Rapid – FCSB a fost sub nivelul așteptărilor CCA, din cauza controlului disciplinar (lipsa sancțiunilor disciplinare pe durata jocului).

Referitor la analiza următoarelor faze:

Rapid – FCSB (Dragoș Grigore) și Voluntari – Petrolul (Christian Irobiso) – în aceste două cazuri nu există elemente, conform Legilor Jocului, pentru acordarea unui cartonaș roșu, motiv pentru care VAR nu a putut interveni. De aceea am prezentat și alte clipuri cu incidente similare de pe durata actualului sezon în care arbitrii au luat aceleași decizii fără ca la momentul respectiv să existe controverse.

ADVERTISEMENT

Rapid – FCSB (Răzvan Onea) – în această situație, viteza mare cu care se efectuează o intrare prin alunecare este evaluată la nivelul suprafeței de joc de către arbitri. Am explicat, de asemenea, că lipsesc alte criterii clare pentru ca VAR să intervină pentru posibila acordare a unui cartonaș roșu, precum extensia unuia sau a ambelor picioare sau îndreptarea crampoanelor pe direcția în care se află adversarul”, a spus Vassaras.

Horaţiu Feşnic, suspendare drastică după Rapid – FCSB

Centralul din Cluj-Napoca a fost suspendat de la delegări până la finalul campionatului precedent. Acum, Horaţiu Feşnic va conduce primul derby de pe noul stadion Giuleşti între Rapid şi Dinamo.

ADVERTISEMENT

Horaţiu Feşnic va fi ajutat la cele două tuşe de Valentin Avram şi Alexandru Cerei. Arbitru de rezervă va fi Andrei Moroiţă, în timp ce la VAR sunt Bogdan Dumitrache şi Doru Claudiu Lucaciu.

ADVERTISEMENT