Sport

Rapid – FCSB 1-0. Autogolul lui Vinicius a decis meciul verii în Liga 1. Giuleștenii, fără gol primit în cinci etape. Video

Rapid a câștigat primul derby cu FCSB după 6 ani de pauză. Giuleștenii s-au impus cu 1-0, singurul gol al meciului fiind autogolul lui Vinicius, din minutul 39
15.08.2021 | 22:31
Rapid  FCSB 10 Autogolul lui Vinicius a decis meciul verii in Liga 1 Giulestenii fara gol primit in cinci etape Video
ADVERTISEMENT
15-08-2021
18:31

Rapid - FCSB 1-0 (Vinicius a.g. 40)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 90+4 – Moldovan scoate de sub transversală mingea trimisă de Tănase din lovitură liberă.

Min. 85 – Sorin Șerban și Antonio Sefer sunt eliminați! Barbu i-a dat afară după un meleu provocat de Șerban și Belu.

Min. 81 – Tănase centrează bine din corner, Vinicius dă cu capul, dar Moldovan reține în siguranță.

Min. 52 – Florinel Coman îl pune la grea încercare pe Horațiu Moldovan! Portarul gazdelor scoate cu greu mingea trimisă din lovitură liberă de „șeptarul” lui FCSB.

Min. 46 – FCSB face trei schimbări la pauză! Alex Crețu, Darius Olaru și Tavi Popescu ies de pe teren. Au intrat Cristea, Mamut și Moruțan.

Min. 40 – GOOOL Rapid!!! Gazdele deschid scorul după centrarea lui Belu! Alex Crețu dă pe lângă minge, care îl lovește în genunchi pe Vinicius și intră în poarta lui Vlad.

Min. 31 – Ocazie de gol și pentru FCSB! Vinicius lovește mingea cu capul, dar aceasta nu prinde cadrul porții.

Min. 29 – Șut puternic din afara careului expediat de Săpunaru, dar mingea se duce peste poarta lui Vlad!

Min. 21 – Șansă bună pentru Rapid! Pănoiu își asumă șutul de la distanța, dar minge iese în afara porții lui Vlad!

Min. 1 – A început meciul!

15-08-2021
16:49

Echipele de start din Rapid - FCSB

Au apărut echipele de start pentru super derby-ul de pe Național Arena, Rapid – FCSB:

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru(c), D. Grigore, J. Morais – Crepulja, Albu, Pănoiu – Carnat, A. Bălan, Hlistei; Rezerve: Drăghia, Dandea, Alami, R. Ilie, Goge, R. Moise, Florica, Marzouk, Sefer; Antrenor: Mihai Iosif

FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Vinicius, Al. Crețu, S. Șerban – Oct. Popescu, Ov. Popescu, Olaru – Cordea, Fl. Tănase(c), Fl. Coman; Rezerve: Straton, Haruț, Moruțan, I. Cristea, Oaidă, Dumiter, Musi, Mamut, Radunovic; Antrenor: Dinu Todoran

Meciul Rapid – FCSB are loc duminică, 15 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 5-a din  Liga 1. Acest derby revine la viaţă după o pauză de şase ani, perioadă în care giuleştenii au trecut printr-un adevărat purgatoriu, luând-o de la Liga a 4-a până la revenirea în primul eşalon.

Unde se joacă meciul Rapid – FCSB

Confruntarea Rapid – FCSB se dispută duminică, 15 august, de la ora 21:30 pe Arena Naţională în cadrul etapei a 5-a din Liga 1. Interesul în jurul acestui meci este enorm, existând mari posibilităţi să se dispute cu casa închisă, raportat la procentul de 75 la sută din locurile care pot fi ocupate conform noilor dispoziţii venite de la 1 august.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar însemna ca pe stadion să se afle la derby nu mai puţin de 41 de mii de oameni, de departe cea mai mare afluenţă de public în România de la declanşarea pandemiei de coronavirus. Evident, toţi aceşti spectatori nu vor avea acces decât fie prezentând dovada schemei complete de vaccinare, fie test negativ PCR valabil 72 de ore sau test rapid antigen pe 24 de ore.

Cine transmite la TV partida Rapid – FCSB

Derbyul bucureştean Rapid – FCSB se joacă duminică, 15 iunie, pe cel mai mare stadion din ţară, Arena Naţională, de la ora 21:30 şi va fi transmis în direct pe micile ecrane de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. De asemeni, o puteţi urmări în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Vremea în Capitală este foarte caldă, cu o maximă care a trecut din nou în cursul zilei mult peste graniţa celor 30 de grade şi la ora jocului este posibil să fie în jur de 30-31 de grade şi sigur cele două echipe vor beneficia de tradiţionalele pauze de hidratare pe repriză. Pe care le va stabili cel care va conduce acest joc, arbitrul Marian Barbu, din Făgăraş, o alegere ciudată din partea FRF, pentru că era de aşteptat un Ovidiu Haţegan sau un Istvan Kovacs.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Rapid – FCSB

Antrenorul Mihai Iosif are o singură problemă de lot înaintea derbyului, fundaşul central Dragoş Grigore, care a lipsit şi meciul anterior, la Piteşti. Jucătorul este incert, urmând ca verdictul în privinţa posibilităţii de a fi utilizat să fie dat în ziua derby-ului.

ADVERTISEMENT

La FCSB, veştile sunt mult mai bune, odată  cu revenirea pe teren a fundaşului George Miron şi a mijlocaşului Darius Olaru. Au mai rămas indisponibili mijlocaşul Adrian Şut, cel care prinsese echipa în play-off-ul sezonul anterior, fundaşul Ionuţ Panţîru şi atacantul Adrian Niţă.

Se vor lua măsuri speciale pentru a se evita ciocnirile între suporteri

Acesta este un meci cu grad de risc foarte ridicat din punctul de vedere al forţelor de ordine şi pe bună dreptate se gândeşte astfel. Pentru că este cunoscută rivalitatea din suporteri, chiar dacă e mult mai redusă decât la un FCSB – Dinamo şi din acest motiv vor fi mobilizate forţe de ordine suplimentare în incinta şi în jurul stadionului.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe îşi doresc foarte mult victoria, conştiente de importanţa derby-ului. Rapid este neînvinsă şi mai mult de atât giuleştenii nu au primit nici un gol în cele patru etape scurse până acum. Gigi Becali este foarte optimist, convins că echipa sa are mai multă experienţă la nivel de primă ligă decât adversarul şi acest lucru va cântări decisiv.

Cote la pariuri pentru derby-ul Rapid – FCSB

FCSB are o cotă de 1,85 la victorie, fiind considerată echipa cu experienţă superioară la nivel de primă ligă. Deşi este neînvinsă şi nu a primit gol Rapid a primit cota de 4,10 pentru a se impune în derby. Un gol marcat de giuleşteni ajunge şi el la cota de 1,50.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a avut loc pe 22 februarie 2015. Pe atunci FCSB se numea Steaua, partida a avut loc pe pe vechiul stadion din Ghencea, din meciul de atunci existând doar un supravieţuitor, Cristi Săpunaru, de la Rapid.

ADVERTISEMENT