Sport

Rapid – Ferencvaros 20-23, în etapa 12 din grupele Ligii Campionilor la handbal. Giuleștencele, aproape de eliminare

Rapid a fost din nou învinsă în Liga Campionilor, pe propriul teren, de Ferencvaros, scor 20-23. Formația din Giulești păstrează șanse minime pentru calificarea în optimile de finală.
04.02.2024 | 17:09
Rapid  Ferencvaros 2023 in etapa 12 din grupele Ligii Campionilor la handbal Giulestencele aproape de eliminare
Rapid - Ferencvaros, meci crucial pentru românce. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-02-2024
15:18

Rapid - Ferencvaros 20-23, în Liga Campionilor

Clasament grupa B. Sursă foto: Caputră Flashscore.ro
Clasament grupa B. Sursă foto: Caputră Flashscore.ro

VIDEO

Min. 60. Rapid pierde cu Ferencvaros, scor 20-23, și este aproape de eliminarea din Liga Campionilor. Pentru a mai merge în optimi, formația din Giulești ar avea nevoie de victorii cu Zaglebie și Esbjerg, iar Ferencvaros să piardă ultimele două etape.

Min. 50. Rapid continuă revenirea, dar are nevoie de un ritm mai bun, 18-21.

Min. 35: Rapid forțează revenirea încă din startul reprizei secunde, 14-18.

Min. 30: Se termină o repriză modestă a giuleștencelor, conduse 11-16.

Min. 20: Ferencvaros păstrează avantajul de două goluri, 10-8.

Min. 15: Unguroaiele au început mai bine partida și conduc cu 8-6!

Meciul Rapid – Ferencvaros are loc duminică, 4 februarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 12-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Este un joc de totul sau nimic pentru ambele echipe, Rapid ocupând locul 7, primul sub linia calificării în optimi de finală, cu un punct în urma unguroaicelor, situate pe poziția a 6-a. O victorie pentru giuleștence ar înversa ordinea din clasament, când ar mai rămâne doar două etape de disputat din faza grupelor.

Unde se joacă meciul Rapid – Ferencvaros

Confruntarea Rapid – Ferencvaros se desfășoară duminică, 4 februarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă Cristian Gațu din București, în etapa a 12-a din grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Ca la forbal, când vine vorba despre partidele de acasă ale Rapidului și la handbal se repetă istoria cu tribunele pline, astfel că meciul se va desfășura cu casa închisă.

ADVERTISEMENT

Aportul fanilor giuleșteni este uriaș, după cum au mărturisit inclusiv jucătoarele, mai ales cele străine, fascinate de ceea ce fac suporterii în tribune în timpul și la finalul jocului și cu siguranță va fi atmosferă incendiară la acest meci, dată fiind situația de a câștiga în mod obligatoriu pentru fetele pregătite de spaniolul David Ginesta.

Cine transmire la TV partida Rapid – Ferencvaros

Partida Rapid – Ferencvaros se joacă duminică, 4 februarie, de la ora 17:00,Sala Polivalentă Cristian Gațu din București,   în etapa a 12-a din grupa A Ligii Campionilor la handbal feminin  și va fi transmisă în direct pe programele Digi Sport 3, Orange Sport 3 și Prima Sport 3. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Pentru Rapid este momentul adevărului. Dacă nu va învinge pe Frodi, cum spun suporterii unguri echipei lor, șansele de calificare în optimi se vor reduce dramatic. Nici măcar egalul nu folosește și problema este că Rapid e în continuare fără trei jucătoare exponențiale în atac, Eliza Buceschi, Sorina Grozav și Estevana Polman, prima și ultima accidentate, a doua devenită de curând mamă.

Cine este Ferencvaros, adversara Rapidului din etapa a 12-a a Ligii Campionilor la handbal feminin

Ferencvaros TC-Rail Cargo Hungaria este o echipă de handbal feminin din Budapesta, secție a clubului polisportiv Ferencvárosi TC. FTC este unul din cele mai de succes cluburi din țară, având în palmares 13 titluri de campioană și 13 cupe ale Ungariei. De asemenea, FTC a reuşit performanţe importante în competițiile europene: a câștigat de trei ori Cupa Cupelor EHF, în 1978, 2011 și 2012 și o dată Cupa EHF, în 2006. FTC a ajuns de trei ori și în finala Ligii Campionilor EHF (1971, 2002 și în sezonul trecut), dar nu a reușit să câștige trofeul.

ADVERTISEMENT

Marea noutate acestui sezon este dispariția de pe banca tehnică a omului care a avut un mare merit la construcția și rezultatele acestei echipe, antrenorul Gabor Elek. În locul său s-a aflat danezul Martin Albertsen, dar acesta având probleme de sânătate este înlocuit de secundul său, Allan Heine. Sunt foarte multe componente ale naţionalei Ungariei în lot.  Neplăcut pentru Rapid este că va întâlni două jucătoare care cunosc bine handbal românesc și deci jocul Rapidului, pentru că au evoluat mult timp la CSM București:  pivotul Dragana Cvijic şi interul Andreea Lekic. La Ferencvaros vor veni din vară nume mari, precum Orlane Kanor de la Rapid, portarul Laura Glaser de la CSM București, Valeria Maslova de la Brest și Daria Dimitrieva de la Krim Ljubljana.