Sport

Handbalul feminin revine în forţă în 2024! CSM şi Rapid joacă în Ligă, alte trei echipe în European League. Programul din weekend

Handbalul feminin revine în forţă în primul weekend din 2024. Nu mai puţin de cinci echipe româneşti vor evolua în cupele europene. CSM Bucureşti şi Rapid au meciuri în Ligă, în timp ce Bistriţa, Târgu Jiu şi Brăila joacă în European League.
03.01.2024 | 09:15
Handbalul feminin revine in forta in 2024 CSM si Rapid joaca in Liga alte trei echipe in European League Programul din weekend
Handbalul feminin revine în forţă în 2024! CSM şi Rapid joacă în Ligă, alte trei echipe în European League. Programul din weekend. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La câteva zile după Revelion, handbalul revine în prim plan, atât cel masculin, cât şi cel feminin. Dacă la băieţi ne pregătim de primul Euro din ultimii 28 de ani, la fete încep meciurile din cupele europene.

Handbalul feminin revine în forţă în 2024! CSM București și Rapid dau lupte în Champions League

CSM Bucureşti şi Rapid reiau meciurile din grupele EHF Champions League. Iar pentru niciuna dintre echipe, situaţia nu este roz. “Tigroaicele” sunt pe locul 4 cu 9 puncte în grupa A şi mai au şase meciuri la dispoziţie pentru a urca pe locul doi, care asigură calificarea directă în sferturi.

ADVERTISEMENT

În grupa Rapidului este o bătălie teribilă pentru calificarea în play-off. Vipers, Krim, Ferencvaros şi Rapid au fiecare câte şapte puncte şi ocupă locurile 4-7, astfel că ne aşteptăm la o luptă strânsă pentru calificare.

Sâmbătă, 6 ianuarie, Rapid joacă în deplasare cu Krim Ljubljana, echipă pe care a învins-o în tur, la Mioveni. CSM Bucureşti joacă duminică, de la ora 17:00, pe teren propriu, cu Buducnost, meci în care este mare favorită.

ADVERTISEMENT

Clasament grupa A: 

  1. Gyor – 16 puncte
  2. Odense – 12 puncte
  3. Bietigheim – 10 puncte
  4. CSM Bucureşti – 9 puncte
  5. Brest – 7 puncte
  6. Debrecen – 7 puncte
  7. Buducnost – 3 puncte
  8. Savehof – 0 puncte

Clasament grupa B: 

  1. Esbjerg – 14 puncte
  2. Metz – 12 puncte
  3. Herning-Ikast – 10 puncte
  4. Vipers – 7 puncte
  5. Krim – 7 puncte
  6. Ferencvaros – 7 puncte
  7. Rapid – 7 puncte
  8. Zaglebie Lubin – 0 puncte
ADVERTISEMENT

Bistrița, Tâgu Jiu și Brăila încep campania în European League

Tot în acest weekend încep meciurile din faza grupelor EHF European League. România are trei echipe calificate în faza grupelor: Gloria Bistriţa, CSM Târgu Jiu şi Dunărea Brăila.

Gloria Bistriţa debutează sâmbătă, de la ora 15:00, pe teren propriu, împotriva lui MKS Lubin. Echipa antrenată de Florentin Pera mai este într-o grupă cu Nantes (câştigătoarea din 2021) şi Bensheim-Auerbach

ADVERTISEMENT

CSM Târgu Jiu joacă primul meci în deplasare, sâmbătă, de la ora 21:00, cu Mosonmagyarovar din Ungaria. Echipa gorjeană este într-o grupă din care mai fac parte Sola şi Malaga.

Dunărea Brăila va evolua duminică, de la ora 15:00, cu Chambray Touraine. Echipa lui Jan Leslie face parte dintr-o grupă puternică: Thuringer și Lokomotiva Zagreb fiind celelalte adversare.

  • 3 este locul ocupat în 2021 de Minaur Baia Mare în EHF European League
  • 2018 este anul în care CSM București a jucat ultima dată în Final Four-ul din Champions League
ADVERTISEMENT