Sport

Rapid – Petrolul 0-2, în etapa 5 din SuperLiga. Două autogoluri trimit Rapidul pe locul 11!

Continuă criza la Rapid după 0-2 pe Giulești în derby-ul cu Petrolul. Oaidă și Borja Valle și-au dat autogoluri.
13.08.2023 | 19:51
Rapid  Petrolul 02 in etapa 5 din SuperLiga Doua autogoluri trimit Rapidul pe locul 11
Rapid - Petrolul, derby în Giulești. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-08-2023
16:55

Rapid - Petrolul 0-2 (Oaidă 63 - autogol, Valle 90+4 - autogol))

Clasament SuperLiga
Clasament SuperLiga

Cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+4: GOOOL Petrolul! Borja Valle înscrie în propria poartă.

Min. 74: Valle îl vede pe Dugandzic și îi trimite la 8 metri de poarta adversă, dar croatul greșește preluarea și finalizează prost.

Min. 72: Dugandzic câștigă un duel la cap cu Papp, după centrarea lui Pănoiu, dar nu reușește să trimită balonul spre poarta adversă.

Min. 63: GOOOL Petrolul! Un balon centrat este deviat de Meijers către Oaidă, de unde balonul ajunge în plasa porții. Fostul mijlocaș de la FCSB înscrie în propria poartă.

Min. 60: Săpunaru se înalță la o centrare la bara a doua, reia cu capul, dar Zima prinde.

Min. 50: Partida este iarăși întreruptă, după ce fanii Rapidului au aruncat cu torțe în teren.

Min. 44: Prima ocazie a Rapidului. Dugandzic primește un balon, dar nu poate să șuteze și trimite la Oaidă. Șutul acestuia este blocat de Zima.

Min. 40: BARA. Jair îl servește pe Irobiso, care profită de neatenția lui Săpunaru și trage la poartă. Mingea lovește transversala.

Min. 33: Musi trage de la aproximativ 25 de metri, dar balonul este prins de Moldovan.

Min. 8: Partida este întreruptă din cauza fumului produs de torțele aprinse de galeria oaspeților.

Min. 1: A început partida.

Echipele de start la meciul Rapid – Petrolul.

  • Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Braun – Oaidă, Al. Albu, Cîrjan – Funsho, Dugandzic, Petrila. Rezerve: Drăghia – I. Cristea, Junior Morais, Kait, Pănoiu, V. Costache, Papeau, Borja Valle, Al. Ioniță II. Antrenor: Cristiano Bergodi.
  • Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Țicu – Doua, Hanca, Seto, Jair, Musi – Irobiso, Grozav. Rezerve: Eșanu – L. Dumitriu, Almeida Gomes, Garutti, Purtic, Jefferson, Mitrov, Rădulescu, Petrovic. Antrenor: Florin Pîrvu.

Meciul Rapid – Petrolul are loc duminică, 13 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 5-a din SuperLiga. Giuleștenii au pierdut etapa trecută la Voluntari și cu o rundă mai înainte abia au putut egala in extremis acasă cu FC Botoșani, rezultate care aruncă o mare presiune asupra antrenorului Cristiano Bergodi. Petrolul a câștigat primul meci etapa trecută, 3-2 acasă cu campioana Farul, dar care a venit din nou cu o echipă de rezerve, menajând titularii pentru partidele din Conference League.

Unde se joacă meciul Rapid – Petrolul

Confruntarea Rapid – Petrolul se desfășoară duminică, 13 august, de la ora 21:30, pe stadionul cel nou al echipei giuleștene, ridicat din fondurile de la UEFA, în etapa a 5-a din SuperLiga. Fanii alb-vișinii sunt destul de iritați de ultimele două rezultate ale favoriților, pentru că s-au pierdut cinci puncte importante în lupta la titlu: 2-2 acasă cu FC Botoșani și 1-2 la FC Voluntari, care parcă a jucat afară, pentru că stadionul a fost o maree rapidistă.

ADVERTISEMENT

Foarte probabil, deși există această stare de supărare, fanii Rapidului vor umple din nou tribunele, la ei fenomenul de sold-out pe stadion fiind ceva la ordinea zilei. Vor veni însă, cu siguranță și suporteri ai lupilor galbeni, de la Ploiești și acest lucru pune deja în alertă autoritățile, pentru că se știe că există multă animozitate între cele două galerii și nu o dată ea s-a transformat în conflicte. Dar deja o parte dintre suporterii lupilor au interdicție la meci.

Cine transmite la TV partida Rapid – Petrolul

Partida Rapid – Petrolul  se joacă suminică, 13 august, de la ora 21:30, pe stadionul Emil Alexandrescu din parcul Copou al Iașului, în etapa a 5-a din SuperLiga.și va putea fui urmărită pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București duminică, 13 august, temperaturile vor aminti întrucâtva de perioada caniculară. Va fi un cer strălucind de soare, foarte puțini nori, nici cel mai mic pericol de ploaie iar maxima de la ora 15 va ajunge la valoarea de 31 de grade. La ora când va începe partida vor mai fi în jur de 27 de grade, deci sunt posibile pauzele de hidratare pe reprize. Arbitru va fi bucureșteanul Andrei Chivulete.

Ce absențe sunt în meciul Rapid – Petrolul

Nu e deloc comodă situația antrenorului italian Cristiano Bergodi la acest moment, după ce echipa sa a luat doar un punct în ultimele două etape din cele șase planificate, pentru că adversarii au fost FC Botoșani și FC Voluntari. Va apărea pe bancă atacantul kosovar Rrahmani și cu certitudine el va intra pe parcursul meciului. De asemeni revine și spaniolul Borja Valle, un jucător bun, tehnic, dar care are ghinionul de a juca pe același post cu Cârjan, titularul U21 al Rapidului.

ADVERTISEMENT

Petrolul respiră ceva mai lejer după ce a obținut prima victorie din acest sezon, 3-2 acasă cu campioana Farul, venită mai mult cu rezervele. Plecarea lui Budescu nu a fost comentată în nici un fel,antrenorul Florin Pârvu, cu postul amenințat până etapa trecută, spunând că brazilianul Jair va juca acolo fără probleme. Nu sunt probleme de lot.

Cote la pariuri la jocul Rapid – Petrolul

Este una dintre partidele de tradiție din fotbalul românesc. La această oră casele de pariuri consideră că Rapid este mult deasupra prahovenilor, acordând cotă de 1,80 pentru succesul giuleștenilor și de 4,40 pentru ca lupii galbeni să producă surpriza. Șansă dublă 1X e aproape modică, 1,22 iar șansă dublă X2 ajunge la cota de 2,20. Un gol al Rapidului înseamnă tot 1,20, o reușită a oaspeților ajungând la 1,80. Over 1,5 goluri are cotă mică, doar 1,35.

ADVERTISEMENT

Istoricul meciurilor directe este bogat atât la București cât și la Ploiești. Dar găzarii nu au nici o victorie în capitală decât un 3-2 în Cupa României în 2013, încă din anul 1998. La București Rapid a făcut legea destul de autoritar, reușind victorii lângă care se așează și un număr de cinci partide terminate la egalitate.

ADVERTISEMENT