Sport

Atmosferă incendiară la Rapid – Petrolul. Torțe, fumigene, super scenografii și întreruperi

Rapid - Petrolul 0-2 s-a jucat într-o atmosferă incendiară pe Giulești. Întâlnirea a fost întreruptă mai multe minute din cauza fumigenelor.
14.08.2023 | 00:34
Atmosfera incendiara la Rapid  Petrolul Torte fumigene super scenografii si intreruperi
Torțe aprinse de fanii Rapidului la derby-ul cu Petrolul
ADVERTISEMENT
13-08-2023
19:50

Întrerupere și în repriza secundă! Rapidiștii au aruncat torțe

Întrerupere și în startul reprizei secunde la Rapid – Petrolul. De această dată, provocată de fanii Rapidului. Aceștia au aprins zeci de torțe în peluză, iar o parte dintre ele au aterizat pe gazon.

Andrei Chivulete a decis să întrerupă partida, mai ales că vizibilitatea scăzuse considerabil. Jocul a fost în cele din urmă reluat după aproape 10 minute de întrerupere.

13-08-2023
19:22

Duel superb al galeriilor în Giulești

Galeriile Rapidului și Petrolului au oferit un spectacol fantastic în Giulești, la partida din etapa a 5-a din SuperLiga.

Pe lângă faptul că și-au susținut favoriții, ultrașii au oferit și scenografii extraordinare. Primii care au scos arsenalul au fost ”lupii galbeni”, care au afișat o pânză ce îl înfățișa pe ”Scarecrow”, personaj negativ în filmul Batman. Dedesubt era scris mesajul ”Your nightmare” (n.r – Coșmarul vostru).

fani Petrolul Rapid

În peluza cealaltă, suporterii Rapidului au pus în scenă o coregrafie 3D, cu doi lupi, supranumele ploieștenilor, și un mesaj ironic: ”V-ați pus traista în spinare și ați plecat în deplasare”.

fani Petrolul Rapid

13-08-2023
18:52

Rapid - Petrolul, întrerupt de fani

Meciul Rapid – Petrolul se desfășoară într-o atmosferă incendiară, iar arbitrul Andrei Chivulete a fost nevoit să întrerupă jocul mai multe minute din cauza fumigenelor.

Fanii celor două formații s-au întrecut într-un spectacol al bannerelor și al scandărilor, iar cei ai ”lupilor galbeni” au folosit și fumigene. În stadion a apărut un fum gros și partida a fost întreruptă pentru scurt timp.

Chivulete a așteptat aproximativ cinci minute ca fumul să se ridice și a reluat întâlnirea.

13-08-2023
16:00

Galeria Rapidului a mers la amicalul de handbal Rapid - Brest

Echipa de handbal a Rapidului joacă duminică după-amiază un meci amical în compania franțuzoaicelor de la Brest. Înaintea derby-ului Rapid – Petrolul, ora 21:30, galeria „alb-vișiniilor” a mers în sala de lângă stadionul Giulești pentru a le susține pe jucătoare.

 

De cealaltă parte, suporterii din galeria Petrolului Ploiești au ajuns deja la Gara Basarab din București și au pornit grupat, sub supravegherea Jandarmeriei, spre stadionul Giulești.

Fanii Petrolului București
Suporterii Petrolului au ajuns la București. Foto: gsp.ro.
13-08-2023
08:04

Ultrașii Petrolului, banner în Giulești înaintea derby-ului cu Rapid

Jandarmeria le-a comunicat mai multor suporteri ai Petrolului că nu vor putea pătrunde în Giulești duminică seară. Totuși, ultrașii „lupilor galbeni” au luat cu asalt Giuleștiul înaintea derby-ului de pe teren.

Cu o seară înainte de Petrolul – Rapid, ultrașii „Găzarilor” au afișat un banner pe Podul Grant. „Rivali de o viață, mâine ne întâlnim față in față!”, a fost mesajul suporterilor ploieșteni.

Mai mult decât atât, ultrașii Petrolului au mers în centrul Bucureștiului, unde au afișat un alt banner și au organizat un adevărat show pirotehnic. „Toți găzarii din Ploiești vor să bateți în Giulești”, a fost mesajul ultrașilor Petrolului Ploiești.

 

Petrolul
Ultrașii Petrolului au afișat un banner pe Podul Grant înainte de derby-ul cu Rapid. Foto: Facebook – @Peluza I „Ilie Oană”.

După o serie de rezultate nesatisfăcătoare, ”lupii galbeni” și-au refăcut moralul cu victoria obținută în runda trecută în fața campioanei Farul. Ploieștenii vor să lege două succese la rând și au pus gând rău ”vișiniilor”.

Jandarmeria a dat interdicție pentru fanii Petrolului la partida cu Rapid

Fanii Petrolului și-au achiziționat din timp bilete pentru a fi prezenți la meciul Rapid – Petrolul, din etapa a 5-a din SuperLiga, programat duminică, 13 august, de la ora 21:30, dar o parte din ei nu vor putea intra pe stadionul din Giulești.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria a anunțat că suporterii ploieșteni care și-au achiziționat tichete în sectorul 109 din Peluza Sud nu vor putea intra pe stadion, deoarece acea zonă este una tampon între fanii celor două formații.

Forțele de ordine au precizat faptul că această problemă a apărut din cauza unei erori tehnice a organizatorilor și le-a cerut suporterilor Petrolului care au bilet în acel sector să nu facă deplasarea la București din considerente de siguranță.

ADVERTISEMENT

Fanii Petrolului, bannere prin Ploiești

”În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC RAPID București și FC PETROLUL Ploiești, care se va desfășura pe stadionul Giulești, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În urma unei erori tehnice, organizatorul evenimentului sportiv a emis bilete de acces cu valoare 0 pentru suporterii oaspeți, în sectorul 109 al peluzei Sud, stabilit la omologarea arenei sportive ca zonă de siguranță, ce trebuie să rămână liberă.

ADVERTISEMENT

În acest sens, adresăm rugămintea tuturor suporterilor oaspeți care dețin bilete în această zonă, de a nu efectua deplasarea la acest meci de fotbal, întrucât, din rațiuni de siguranță pentru spectatori și în conformitate cu prevederile cadrului legal în vigoare, accesul lor nu va fi permis”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Fanii Petrolului consideră partida cu Rapid un adevărat derby, cele două echipe fiind rivale încă din perioada romantică a fotbalului. Din acest motiv, suporterii ”lupilor galbeni” au împânzit Ploieștiul cu mesaje pentru jucători.

ADVERTISEMENT

”Onorați primus derby și câștigați în Giulești / Luptăm împreună pentru orașul Ploiești!” sau ”Cu dârzenie și ardoare călcați Rapidul în picioare!”, sunt două dintre bannerele ultrașilor Petrolului.

Dan Șucu a dezvăluit că Rapid se va întări în zilele următoare. Și vor fi chiar transferuri importante, ”cu nume”. FANATIK a dezlegat enigma și a aflat că giuleștenii vor da asaltul final pentru transferurile lui Tudor Băluță și Andrei Borza de la Farul! Ambii sunt internaționali români și sunt doriți foarte mult de Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT