Sport

Rapid – Westerlo 2-3. Giuleștenii au picat și ultimul test înaintea reluării campionatului

Giuleștenii pierd și ultimul test înaintea reluării campionatului. Rapid - Westerlo se termină cu scor 2-3, iar elevii lui Cristiano Bergodi se pregătesc pentru revenirea în țară.
12.01.2024 | 17:54
Rapid  Westerlo 23 Giulestenii au picat si ultimul test inaintea reluarii campionatului
ADVERTISEMENT
12-01-2024
14:02

Rapid - Westerlo 2-3 (Krasniqi 66, Bădescu 90+2 / Van den Keybus 13, Rommens 85, Muric 90)

Min 90+ 3: Final de meci!

Min. 90+2: GOOOL Rapid! Puștiul de 18 ani, Robert Bădescu înscrie cu un șut superb la firul ierbii din unghi.

Min. 90: GOOOL Westerlo! Greșeala din apărarea giuleșteană fac ca Westerlo să marcheze încă un gol.

Min. 85: GOOOL Westerlo! Belgienii au preluat conducerea în finalul meciului.

Min. 66: GOOOL Rapid! Krasniqi primul gol pentru giuleșteni după un șut superb din voleu de la aproximativ 14 metri. Faza golului a pornit după o lovitură de la corner.

Min. 59: Răzvan Oaidă este întins pe gazon după un contact dur. Săpunaru îi atacă verbal pe adversari și spiritele se agită din nou. Arbitrul intervine și mingea este repusă în joc.

Min. 45: Înainte de finalul primei reprize, jucătorii au fost la un pas de bătaie în urma unui conflict verbal din teren. Arbitrul a reușit să calmeze spiritele, iar meciul s-a reluat.

Min. 30: Ocazie mare pentru Rapid, însă mingea ajunge în brațele portarului.

Min 13: GOOOL Westerlo! Belgienii deschid scorul prin Van den Keybus.

Min. 1: A început meciul!

Echipa de start pentru Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Iacob, Borza – Djokovic, Oaidă, Hasani, Cîrjan, Krasniqi – Rrahmani. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Oficialii lui FCSB, prezenți la ultimul amical al lui Rapid din Turcia.
Oficialii lui FCSB, prezenți la ultimul amical al lui Rapid din Turcia.

Mihai Stoica, Elias Charalambous și alți oficiali ai celor de la FCSB au fost prezenți la ultimul amical al celor de la Rapid. Reprezentanții “roș-albaștrilor” au analizat jocul rivalilor din Giulești și au plecat înainte de pauză.

Rapid nu are nicio victorie în cantonamentul din Antalya, după 3-3 cu Sakaryaspor și 1-2 cu Sabah sub privirile lui Dan Șucu. „Giuleștenii” s-au întărit însă puternic și elevii lui Cristiano Bergodi cred cu tărie că pot lua titlul deși sunt la opt puncte de liderul FCSB.

Rapid – Westerlo, al treilea amical pentru „alb-vișinii” în cantonamentul din Antalya

Rapid se pregătește intens de reluarea campionatului. Înainte de finalul cantonamentului de la Belek, echipa lui Cristiano Bergodi a mai programat un meci amical cu belgienii de la Westerlo.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă până acum Rapid nu a pus accent pe rezultatele înregistrate în meciurile amicale, pentru jucători ar fi un plus la nivel de moral dacă ar încununa pregătirea de iarnă cu o victorie.

La Rapid au debutat în primele două meciuri amicale toate cele patru transferuri: Florent Hasani, Ermal Krasniqi, Borisav Burmaz și Damjan Djokovic. Cel mai mult a ieșit în evidență jucătorul transferat de la CFR Cluj, în timp ce Burmaz a reușit să marcheze primul gol în tricoul Rapidului.

ADVERTISEMENT

Rapid, adversar din campionatul Belgiei. Cine este Westerlo

Westerlo este pe locul 11 în campionatul Belgiei, cu 21 de puncte după 20 de etape. Belgienii se luptă pentru evitarea retrogradării și sunt la egalitate de puncte cu Charleroi (locul 12) și RWDM (locul 13).

Belgienii au însă în componență jucători extrem de interesanți și un lot evaluat la aproximativ 30 de milioane de euro. Cei mai bine cotați jucători sunt mijlocașul Matija Frigan (4 milioane de euro) și fundașul dreapta venit de la AS Roma, Bryan Reynolds (3,5 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Tot la Westerlo evolueză și fostul elev al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, închizătorul Sergiy Sydorchuk, care are 60 de meciuri la naționala Ucrainei. Așadar, un adversar interesant pentru Rapid.

Dan Șucu a asistat la meciul cu Sabah. Ce le-a spus jucătorilor

FANATIK l-a surprins pe Dan Șucu în tribune la meciul cu Sabah, alături de fiul său, Daniel Niculae și Vasile Maftei. Patronul Rapidului a făcut o vizită fulger în cantonamentul echipei, însă a ținut să le transmită un mesaj special jucătorilor.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit. A venit aici la hotel, ne-a salutat. Doar gânduri bune și să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut”, a spus Iulian Cristea, completat de Răzvan Onea: „Domnul Șucu ne-a spus să nu fie frică de presiune și să jucăm tot timpul cu încredere și capul sus”. 

Rapid a vrut să programeze două meciuri amicale în aceeași zi și să folosească două garnituri diferite, însă în cele din urmă Cristiano Bergodi a renunțat la idee.

  • 3 meciuri amicale a programat Rapid în cantonamentul de la Belek
ADVERTISEMENT