Sport

Dan Șucu, mesaj special pentru jucătorii Rapidului în cantonament: „Să nu ne fie frică de presiune”

Dan Șucu, patronul Rapidului, nu a ratat ocazia să le țină un discurs jucătorilor în cantonamentul echipei din Antalya. Dezvăluirile lui Cristea și Onea.
10.01.2024 | 22:24
Dan Sucu mesaj special pentru jucatorii Rapidului in cantonament Sa nu ne fie frica de presiune
Dan Șucu a stat de vorbă cu jucătorii Rapidului în cantonamentul echipei. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Șucu a fost prezent la meciul amical al Rapidului pierdut cu 1-2 împotriva lui Sabah. Patronul Rapidului a stat doar șapte ore în Antalya, însă a ținut să le vorbească jucătorilor. Iulian Cristea și Răzvan Onea au vorbit despre acest subiect și nu numai într-o conferință de presă.

Iulian Cristea și Răzvan Onea, conferință de presă de la hotelul Rapidului din Antalya

Iulian Cristea a vorbit despre perioada de pregătire: „Ne-am obișnuit de atâta timp cu astfel de cantonamente. Sperăm să fie foarte bun pentru noi și să arătăm foarte bine la primul meci. N-am stat să număr câte cantonamente am, dar sper să mai prind multe de acum încolo.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui Gaz Metan nu va uita niciodată un stagiu de pregătire de iarnă: „Cel mai greu a fost un cantonament la Mediaș cu Leo Grozavu. Era zăpadă mare și am alergat pe un dig pe Târnava de n-am mai putut. Acum se pune baza mai mult să faci cu mingea, posesie foarte mult, jocuri tactice”.

Fundașul central a recunoscut că nu a visat niciodată să ajungă la o echipă de top: „Nu mă gândeam că o să ajung vreodată la FCSB sau Rapid. Sunt o persoană ambițioasă și mi-am dorit foarte mult să ajung sus și să învăț cât mai multe chestii. Acum e important să fiu sănătos, să joc, să am evoluții cât mai bune”.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea surprinde când vine vorba de Damjan Djokovic: „A stat doar 3 luni acolo, deci pot să zic că a venit de la CFR aici”

Cristea nu consideră că Damjan Djokovic poate fi considerat un jucător care se confundă cu FCSB: „E un grup frumos, unit, suntem o familie, orice jucător care vine e primit foarte bine și sperăm ca și el și Hassani să se integreze foarte repede. Djoko a stat doar trei luni acolo, deci pot să zic că a venit de la CFR aici”.

Stoperul s-a despărțit prieten de toată lumea de la FCSB și se simte foarte bine primit la Rapid: „Presiune e peste tot. Și acolo m-am înțeles foarte bine cu toți antrenorii, cu toți colegii. N-am avut conflicte cu nimeni, nici cu domnul Gigi Becali. Și aici eu zic că sunt la fel”.

ADVERTISEMENT

Rapid pleacă din Antalya fără nicio victorie, însă nu stă fără griji: „Eu cred că a fost test foarte bun pentru noi, care ne-a arătat ce mai avem de pus la punct. Am făcut și lucruri bune. E un joc de pregătire, pe fond de oboseală. O înfrângere nu îți pică bine nici pe sintetic cu colegii. Mai bine că am pierdut acum și ne arătă lucrurile în minus. 

Mai avem mult de muncă. Mai sunt multe etape, dar ne gândim mult la titlu, să nu mai facem pași greșiți și să începem cu dreptul. Ne înțelegem cu toții foarte bine și sper ca acest grup să reușească”.

ADVERTISEMENT

„Tot așa era în față CFR-ul și cred că aceeași diferență de puncte”

În privința distanței față de FCSB, Iulian Cristea e convins că poate fi recuperată fără probleme: „Eu zic că nu sunt relevante punctele acum. E o diferență destul de mare, dar recuperabilă. Tot așa era în față CFR-ul și cred că aceeași diferență de puncte. Reușeam să ne batem la campionat până în penultima etapă când am făcut pasul greșit”.

La Rapid nimeni nu se simte amenințat deși au venit patru jucători de certă valoare: „Concurența e benefică. Pe fiecare post sunt dubluri, poate chiar câte trei jucători. Eu zic că o să fie nevoie de toți la fiecare meci. Sperăm ca noii veniți să ne ajute”. 

Fundașul central a vorbit și despre întâlnirea cu Dan Șucu: „Am vorbit. A venit aici la hotel, ne-a salutat. Doar gânduri bune și să fim concentrați pe ceea ce avem de făcut”.

Răzvan Onea știe care e principalul obiectiv al Rapidului în cantonamentul Turcia: „Pregătire fizică în mod special”

Răzvan Onea susține că Hasani, Burmaz, Krasniqi și Djokovic sunt deja obișnuiți cu echipa: „E o perioadă specifică pentru acumularea fizică, avem antrenamente grele și solicitante și oboseala își spune cuvântul la meciuri. Au venit câțiva jucători de calitate, s-au integrat deja și cred că ne vor ajuta foarte mult”.

Pe lângă partea tehnico-tactică, Bergodi a marșat foarte mult în cantonamentul de la Belek pe o altă compenentă: „Noi suntem obișnuiți cu filosofia lui mister și cu siguranță își va pune și mai mult amprenta și vom obține rezultate foarte bine. În fiecare cantonament este vorba despre pregătire fizică în mod special și pe asta ne axăm”.

Fundașul dreapta este sigur că Rapid va fi mult mai puternică în partea a doua a campionatului: „Am avut o serie de rezultate slabe, fără victorie și îmi doresc să câștigăm cu FC U Craiova 1948. Avem câțiva jucători importanți care și-au revenit după accidentări, plus noile transferuri, eu zic că o să începem bine și o să o ducem așa până la sfârșit”.

În privința problemelor medicale grave suferite de jucătorii Rapidului un lucru e clar: „Sunt accidentări provocate, care nu vin așa din senin, sunt lovituri, eu am trecut prin asta și știu cât de greu este să fii accidentat”.

Onea a dezvăluit discuția pe care jucătorii Rapidului au avut-o la hotelul din Belek cu patronul Dan Șucu: „Domnul Șucu ne-a spus să nu fie frică de presiune și să jucăm tot timpul cu încredere și capul sus”. 

Jucătorul în vârstă de 25 de ani e de părere că acest sezon are ceva în plus față de celelalte: „E un campionat foarte echilibrat, de când sunt eu în Liga 1 cred că este cel mai echilibrat campionat. Au avantaj, dar punctele o să se înjumătățească. Mai sunt multe etape și cred că bătaia este încă aprigă”.

Pe final, Răzvan Onea a surprins: „Eu mă uit în curtea noastră, dar cred că cei de la Craiova au făcut niște transferuri foarte interesante”.

  • 13 ianuarie e data la carea Rapid finalizează cantonamentul din Antalya
ADVERTISEMENT