Sport

Cum s-a prezentat Damjan Djokovic la debutul pentru Rapid. Plusurile și minusurile croatului. Ce a spus după meci

Damjan Djokovic și-a făcut debutul în tricoul Rapidului în partida amicală pe care giuleștenii au disputat-o în fața azerilor de la Sabah Baku.
09.01.2024 | 19:14
Cum sa prezentat Damjan Djokovic la debutul pentru Rapid Plusurile si minusurile croatului Ce a spus dupa meci
Cum s-a prezentat Damjan Djokovic la debutul pentru Rapid. Plusurile și minusurile croatului. Ce a spus după meci. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
09-01-2024
17:16

Damjan Djokovic, după Rapid - Sabah 1-2: „Asta m-a atras”

Damjan Djokovic a debutat la Rapid în amicalul pierdut cu Sabah, scor 1-2. După meci, croatul a oferit declarații.

„Mă simt foarte bine, un grup bun și e o plăcere să stai în cantonament cu acești băieți.  Cred că au pe termen lung un proiect interesant, foarte bun și cu ambiție. Patronul și conducerea au ca obiectiv performanță, asta m-a atras. Sincer, nimeni din conducere nu m-a convins. Vorbeam înainte cu prietenii mei care sunt rapidiști să vin, deci nu a mai fost nevoie de conducere. 

Ca fotbalist, când nu stai pe teren unde vrei să stai, bineînțeles că suferi. Când te duci la anumite echipe îți asumi, sunt un băiat matur și acum mergem mai departe. Am venit la o echipă puternică.  Trece timpul, sunt un bătrân în fotbal, așa mă mai strigă în vestiar. 

Am ales Rapid pentru că așa a fost să fie. Mereu este concurență, iar antrenorul decide cine joacă. Eu dau tot ce pot la echipa la care joc”, a declarat Damjan Djokovic.

Croatul a lăsat FCSB pentru rivala Rapid București, astfel că toată lumea din Giulești aștepta cu sufletul la gură să vadă cum se va descurca mijlocașul în tricoul „vișiniu”. Primul test, așadar, partida amicală dintre Rapid și azerii de la Sabah Baku, vicecampioana Azerbaidjanului.

Cum s-a prezentat Damjan Djokovic la debutul pentru Rapid

Sub privirile patronului Dan Șucu, pe o vreme mohorâtă, giuleștenii au început determinați partida, iar Damjan Djokovic nu a făcut excepție. Cristiano Bergodi a ales o formulă alcătuită din Drăghia – Onea, Cristea, Iacob, Braun – Djokovic – Funsho, Kait, Ioniță, Papeau – Rrahmani.

ADVERTISEMENT

Un 4-1-4-1, cu mijlocașul croat în fața apărării, dar și cu atacantul Rrahmani revenit după accidentare. Deși nu a ieșit foarte mult în evidență, fotbalistul nu a dezamăgit, practic o evoluție în nota echipei în primele 45 de minute, până la schimbare. Ba chiar a arătat că s-a integrat foarte repede în angrenajul echipei.

De precizat că giuleștenii și-au creat puține ocazii și au avut, de asemenea, puține probleme în apărare exceptând faza golului, până la pauză. Cu toate că nu a contribuit decisiv la nicio fază periculoasă a Rapidului, Damjan Djokovic a arătat dispus la efort și a urcat des în atac, reușind totodată să se replieze excelent.

ADVERTISEMENT

De remarcat o agresivitate pozitivă în jocul mijlocașului, care a câștigat primul duel cu un adversar încă din primele secvențe ale meciului. Totodată, Damjan Djokovic a fost implicat și a alergat foarte mult, fără să se teamă de joc.

Damjan Djokovic a comis o singură eroare notabilă

De altfel, Djokovic a cerut foarte des mingea, a comunicat permanent și a încercat să își aducă o contribuție și în jocul de construcție. Singurare eroare notabilă a croatului a avut loc în minutul 12 al partidei, când a pierdut mingea foarte ușor, însă azerii au trimis mult peste poartă în urma recuperării.

ADVERTISEMENT

A avut, de asemenea, un mic clinci cu francezul Papeau, care i-a reproșat o pasă greșită. Tot înainte de pauză a pierdut un balon la mijlocul terenului, însă azerii nu au reușit să concretizeze contraatacul primit cadou.

Pe finalul reprizei, mijocașul și-a pierdut pentru prima oară cumpătul și era să se ia la bătaie cu un adversar. Totul a pornit de la o intrare dură a lui Djokovic, care putea să își penalizeze echipa cu o lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

S-a intregrat extrem de repede

Per ansamblu o evoluție în nota echipei, fără prea mari realizări, însă trebuie notat faptul că Damjan Djokovic a reușit să se integreze la Rapid foarte repede, deși este prezent în cantonament de doar trei zile. Asta demonstrează adaptibilitatea jucătorului venit de la FCSB.

  • 45 de minute a jucat Damjan Djokovic pentru Rapid în amicalul cu Sabah
ADVERTISEMENT