News

Raport oficial COVID-19 în România: 65% din totalul persoanelor decedate erau bărbați. Câți aveau probleme cardiace

13.04.2020 | 22:02
Raport oficial COVID19 in Romania 65 din totalul persoanelor decedate erau barbati Cati aveau probleme cardiace
ADVERTISEMENT

În România, în săptămâna 6-12 aprilie au fost înregistrate 6.663 de cazuri de coronavirus. 25.8% din totalul cazurilor vin din județul Suceava.

Conform unui raport săptămânal de supraveghere al Institutului Național de Sănătate Publică, numărul de cazuri a crescut cu 18.9% față de săptămâna trecută. Desigur, acestea sunt cifrele oficiale oferite în baza numărului oficial de persoane testate.

ADVERTISEMENT

Raport oficial COVID-19

Din totalul de cazuri, 51% din cazuri au fost înregistrate în SV, BB, HD, TM si NT. Cele mai multe decese, un procent de 60.4%, au fost înregistrate în județele SV, BB, HD, AR, și TM, conform raportului oficial.

Cel mai grav, conform datelor oficiale, 1 din 8 cazuri a fost înregistrat la personalul sanitar. Așadar, 1 din 8 români infectați cu coronavirus este un angajat al sistemului medical românesc.

ADVERTISEMENT

O altă statistică importantă, 71% din decese au fost la peroane peste 60 de ani și 65% au fost la bărbați. Mai mult, 82% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate.

Cu toate că România nu testează la nivelul marilor țări din Europa, ponderea probelor pozitive în ultimele 14 zile a fost de 11.8%. Așadar, din totalul celor testați, 11.8% sunt depistați pozitiv cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Analizând profilul persoanelor decedate, cei de la INSP au tras următoarele concluzii:

45.6% dintre cei decedați aveau grave afecțiuni cardiovasculare, în timp ce 27.7% aveau diabet.

Alte afecțiuni care au contribuit la agravarea stării persoanelor și ulterior a decesului sunt cele renale, pulmonare, afecțiuni neurologice, obezitate și neoplasm.

România a efectuat, oficial, 67,204 de teste. Desigur, în condițiile în care există persoane testate de mai multe ori, specialiștii subliniază că numărul de teste efectuat pe populație este extrem de mic.

ADVERTISEMENT
Tags: