News

Raportul oficial al morții româncei din Egipt omite că ar fi vorba de un rechin. Autoritățile nici măcar nu au identificat specia

Autoritățile din Egipt nu au reușit să identifice specia din care face parte rechinul care a ucis-o pe românca Roxana Donisan. În raportul medico-legal nici măcar nu este pronunțat cuvântul ”rechin”.
10.07.2022 | 15:53
Raportul oficial al mortii romancei din Egipt omite ca ar fi vorba de un rechin Autoritatile nici macar nu au identificat specia
Roxana Donisan, suceveanca ucisă de un rechin la Hurghada, în Egipt
ADVERTISEMENT

Moartea Roxanei Donisan s-a datorat sângerării după un ”incident cu un animal”. Cam așa sună raportul medico-legal în cazul morții sucevencei, care a fost atacată de un rechin în apropiere de plaja din stațiunea Hurghada.

În raportul legal nu scrie că românca a fost mușcată de un rechin

„Moartea a survenit în urma pierderii sângelui şi a scăderii presiunii sângelui ca urmare a unui incident cu un animal”, se arată în raportul morții femeii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Cairo ridică neputincioase din umeri și spun că astfel de atacuri sunt fără precedent și extrem de greu de prevăzut.

În urma anchetei, oficialii nu au reușit nici măcar să identifice tipul de rechin care a ucis două femei și a mutilat alte două.

ADVERTISEMENT

Tot ce se știe e că a fost un rechin de dimensiuni mari, și asta judecând după rănile de pe corpul victimelor.

Un rechin mare parcurge sute de kilometri pe zi

”Guvernatorul Amr Hanafi a închis imediat plajele din zona Sahl Hasheesh şi din Makadi Bay (plajele din zona Makadi Bay s-au redeschis vineri, iar în Sahl Hasheesh turiştii au voie să intre un metru în mare, n.r.). Dar există mulţi oameni care, în ciuda interdicţiei, tot se duc în mare, pentru că vor să înoate.

ADVERTISEMENT

Ei ştiu că astfel de accidente se întâmplă extrem de rar. Angajaţii pentru securitate aleargă după ei şi-i roagă să se întoarcă la ţărm – şi nu pentru că le e teamă de alt incident cu rechini, ci pentru că le e teamă de lege.

Până la urmă, cu tot respectul, rechinul nu stă într-un singur loc. Iar rechinii atât de mari încât să poate crea un astfel de incident parcurg sute de kilometri pe zi; mâine ar putea fi în apropierea Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

De altfel, în celelalte zone din Hurghada, totul se desfăşoară ca înainte. Barca mea, de exemplu, este în larg acum pentru scuba diving şi snorkeling”, a declarat Nour El Din Farid, activist de mediu al Asociației pentru Protecția și Conservarea Mediului din Hurghada pentru Libertatea.

Între timp, trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan a ajuns în țară, sâmbătă, și a fost depus la capela Bisericii Sf. Ilie din Suceava. Femeia va fi înmormântată luni, 11 iulie, după ora 13:00.

ADVERTISEMENT
Tags: