News

Rareș Bogdan, despre eventuala retragere din cursă a lui Cătălin Cîrstoiu. „Dacă se deschide subiectul, îl vom discuta”

Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu, pe masa ședinței Coaliției? Rareș Bogdan: „Dacă suntem oameni serioşi, îl susţinem să câştige alegerile”
15.04.2024 | 15:40
Rares Bogdan despre eventuala retragere din cursa a lui Catalin Cirstoiu Daca se deschide subiectul il vom discuta
Rareș Bogdan spune că medicul trebuie susținut și că a crescut în sondaje / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Rares Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat, luni, că nu se pune problema retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală pentru Primăria generală, și că acesta a crescut în sondaje.

Rareș Bogdan: „Dacă suntem oameni serioși, nu îl retragem”

Rareș Bogdan a declarat, luni, înaintea unei ședințe a Coaliției PSD-PNL la Guvern, că nu se pune problema retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Generală, în condițiile în care, potrivit unor surse, PSD ar fi cerut retragerea medicului din cauza performanțelor de campanie, în urma rivalilor Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

Luni, Rareș Bogdan spus că, dimpotrivă, sondajele îi sunt favorabile lui Cîrstoiu. „Nu a scăzut deloc, ci a crescut”, a spus prim-vicepreședintele PNL, care a adăugat că acesta trebuie susținut, și nu retras. „Dacă suntem oameni serioşi, nu (îl retragem). Dacă suntem oameni serioşi, îl susţinem să câştige alegerile”, a spus Bogdan.

Nicușor Dan, „o calamitate pentru București”

Rareș Bogdan a mai spus că nici problema susținerii actualului primar general al Bucureștiului nu s-a pus. „Nu s-a pus problema retragerii doctorului Cîrstoiu. Nu s-a pus problema susţinerii lui Nicuşor Dan”, a precizat el, adăugând că primarul general este „o calamitate pentru București”.

ADVERTISEMENT

„Au ei o soluție?”, a mai spus europarlamentarul întrebat dacă social-democrații vor cere retragerea medicului din cursă și care va fi strategia PNL. Rareș Bogdan a mai spus că „dacă se deschide subiectul (retragerii din cursă a medicului), îl vom discuta”,

Cîrstoiu exclude orice retragere

De partea sa, Cătălin Cîrstoiu a declarat că exclude să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei. „Dacă stăm să o luăm aşa, orice lucru care apare într-un moment are caracter temporar. Din punctul meu de vedere m-am înscris într-o luptă pentru o idee şi mergem înainte”, a spus medicul, luni.

ADVERTISEMENT

Și premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu se are în vedere o propunere de retragere a medicului. Potrivit unui recent sondaj, Cătălin Cîrstoiu se află pe locul trei în urma principalilor contracandidați, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone. Medicul este creditat cu 17,4% din opțiunile Bucureștenilor, Piedone are 30% în timp ce primarul general se bucură de un procent de 37,1%.