News

Răsturnare de situație în cazul accidentului în care a fost implicată Monica Macovei. Fostul ministru și-a recunoscut vina

Monica Macovei și-a recunoscut vina în fața judecătorilor pentru accidentul de la Mangalia din 2022. Inițial, fostul ministru a dat vina pe motociclist.
13.02.2024 | 16:04
Rasturnare de situatie in cazul accidentului in care a fost implicata Monica Macovei Fostul ministru sia recunoscut vina
Monica Macovei și-a recunoscut vina pentru accidentul de la Mangalia. Inițial, dăduse vina pe motociclist. Sursa foto: Hepta / mycta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După mai bine de un an de la accidentul rutier grav în care a fost implicată la Mangalia, Monica Macovei și-a recunoscut vina în fața instanței. Imediat după eveniment, fostul ministru aruncase vina pe motociclistul rănit.

Monica Macovei și-a recunoscut vina pentru accidentul de la Mangalia. Inițial, dăduse vina pe motociclist

Pe data de 8 octombrie 2022, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, a fost implicat într-un accident rutier grav, la Mangalia. Impactul s-a soldat cu rănirea gravă a unui motociclist în vârstă de 56 de ani.

ADVERTISEMENT

Imediat după acest accident, Macovei a susținut că nu din vina ei s-a produs accidentul. Ea nu s-a ferit în a da vina pe motociclist, spunând că acesta ar fi intrat pe banda ei de circulație și i-ar fi lovit mașina.

La mai bine de un an de la evenimentul care l-a lăsat infirm pe Ilie Constantin, fostul ministru și-a recunoscut, în sfârșit, responsabilitatea pentru producerea accidentului din 2022.

ADVERTISEMENT

Marți, 13 februarie 2024, fostul ministru și-a recunoscut în fața instanței faptele imputate de procurori, scrie Ziua de Constanța. Prin urmare, în acest caz se va aplica acum procedura simplificată, magistrații urmând să decidă pedeapsa ce va fi aplicată.

Monica Macovei a fost prezentă, marţi, la Judecătoria Mangalia, acolo unde a fost un nou termen în dosarul în care este judecată pentru ucidere din culpă. Avocatul victimei, Rotaru Stănica din Baroul Bucuresti a solicitat în fața instanței ca fostul ministru să fie condamnat la închisoare cu executare, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

La rândul său, bărbatul rănit în accidentul din 2022, Constantin Ilie, a povestit jurnaliştilor ce s-a întâmplat la termenul de marţi. ”Mă aşteptam să fiu audiat de domnul judecător. Nu am fost. S-a permis inculpatei să spună câteva cuvinte la final. Iar restul a fost treaba avocaţilor aleşi aici. A mers pe recunoaştere, fără regrete”, a afirmat motociclistul.

Ce spunea Monica Macovei după accidentul de la Mangalia

Pe 9 octombrie 2022, la câteva ore de la accidentul din județul Constanța, Monica Macovei a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care povestea cum s-a petrecut evenimentul rutier. Fostul ministru se apăra la acea vreme. Ea spunea că, de fapt, motociclistul ar fi vinovat de accident.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart.

Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, scria Monica Macovei.

ADVERTISEMENT