News

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care a murit la Botoșani. Asistenta din noaptea tragediei a primit despăgubiri

Cazul Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă din Botoșani care a murit la Maternitatea din localitate în chinuri groaznice, și-a consumat un nou episod.
17.04.2024 | 20:21
Rasturnare de situatie in cazul Alexandrei Ivanov tanara gravida care a murit la Botosani Asistenta din noaptea tragediei a primit despagubiri
Răsturnare de situație în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care a murit la Botoșani. Asistenta din noaptea tragediei a primit despăgubiri
ADVERTISEMENT

Astfel, asistenta care era de gardă în noaptea tragediei va primi despăgubiri. Mai mult, femeia se va întoarce la muncă, după ce inițial fusese suspendată. Imediat după tragedie, asistenta respectivă, alături de medicul și infirmiera care au fost de gardă în noaptea în care a murit Alexandra au fost suspendați din funcție pentru 60 de zile.

Răsturnare de situație în cazul Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care a murit la Botoșani

Dacă medicul Mariana Pitrop a obținut în instanță strămutarea procesului în care a contestat această decizie, iată că și asistenta care a făcut același lucru a avut câștig de cauză. Astfel, conform Știri pe Surse, judecătorii au decis ca aceasta să-și primească salariile pentru cele 60 de zile de suspendare. Mai mult, salariile au fost actualizate la zi și asistenta a primit și despăgubiri din partea spitalului.

ADVERTISEMENT

Asistenta Ramona Baltă fusese suspendată pentru două luni, imediat după tragedia din noaptea de 17 spre 18 august 2023. Conform surselor judiciare, asistenta contestase decizia la secția contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Botoșani. Decizia favorabilă și finală a venit după patru termene de judecată.

Așadar, judecătorii au decis ca aceasta să-și primească salariile pierdute în cele două luni de suspendare, precum și alte drepturi financiare prevăzute în contract. Mai mult, Spitalul Județean Mavromati va plăti cheltuielile de judecată ale asistentei în valoare de 1.200 de lei. Interesant, în apărarea asistentei a contat mărturia mamei Alexandrei Ivanov.

ADVERTISEMENT

Femeia le-a spus judecătorilor că dintre toate persoanele aflate în spital, asistenta Ramona Baltă a fost singura care s-a îngrijorat cu adevărat de soarta Alexandrei și chiar a încercat să o convingă pe doctorița de gardă să îi evalueze starea generală. Cât despre cazul infirmierei Carmen Saviciuc, instanța nu s-a pronunțat.

Alexandra Ivanov a murit în Maternitatea din Botoșani fără să primească ajutor

Mai mult, medicul de gardă din acea seară a fost concediat. Între timp, familia Alexandrei nu poate să creadă nici acum că tânăra s-a dus. Vlad Miron, fratele tinerei, spune că fiul Alexandrei întreabă și acum de mama sa, iar Crăciunul și Revelionul au fost cele mai grele momente fără Alexandra.

ADVERTISEMENT

”Se vede pe figura lor că nu mai au zâmbetul pe care îl aveau când era Alexandra, este o diferență ca de la cer la pământ. Fata zâmbea mereu când trăia Alexandra, iar cel mic a început să întrebe de maică-sa.

Crăciunul și Revelionul au fost momente grele. Noi mereu ne adunam la mama, eram toți, împreună, cântam colinde. În astea câteva luni, copiii s-au maturizat mult. Ei, oricum, vor suferi toată viața după ea”, ne-a spus fratele Alexandrei, Vlad Miron.

ADVERTISEMENT

Tânăra în vârstă de 25 de ani decedase în Maternitatea din Botoșani pentru că a fost ignorată timp de șapte ore de medici și nu a beneficiat de îngrijiri medicale. Anchetatorii au stabilit că tânăra fusese internată la ora 23:30 cu ”sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”.

S-a dovedit în cele din urmă că pierduse sarcina, astfel că infecția s-a extins în organism. De altfel acesta a fost și diagnosticul, cel de “sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. “De la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”, au mai arătat inspectorii sanitari.

ADVERTISEMENT