Life

Răsturnare de situație în cazul lui Alec Baldwin. Actorul, acuzat din nou de omor prin imprudență

Răsturnare de situație în cazul lui Alec Baldwin. Actorul este acuzat din nou de omor prin imprudență după cele întâmplate la turnarea filmului ”Rust”.
20.01.2024 | 11:30
Rasturnare de situatie in cazul lui Alec Baldwin Actorul acuzat din nou de omor prin imprudenta
Răsturnare de situație în cazul lui Alec Baldwin. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Alec Baldwin dă din nou de probleme. Tragedia petrecută la turnarea filmului ”Rust”, din 2021, nu a fost uitată. Acum, actorul a fost acuzat din nou de omor prin imprudență.

Răsturnare de situație în cazul lui Alec Baldwin

Alec Baldwin a fost acuzat din nou de omor prin imprudență. Anunțul a fost făcut la finalul acestei săptămâni de către procurorul însărcinat cu ancheta, relatează cei de la BBC.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns din nou la o astfel de acuzație? Menționăm că în luna aprilie a anului trecut, urmărirea lui Alec Baldwin a fost abandonată. Totuși, la acel moment autoritățile spuneau că sunt șanse mari ca actorul să fie inculpat din nou.

Și iată că în luna august 2023, a apărut un nou raport ale experților de arme. Acesta a ajuns la procurorii din statul New Mexico. La acel moment, procurorii speciali care conduc cazul, au transmis o declarație la BBC News.

ADVERTISEMENT

Se pare că au ieșit la suprafață niște fapte suplimentare în urma respectivelor documente. „După o investigaţie extinsă în ultimele luni, au ieşit la iveală fapte suplimentare”, se arată în declarație.

Tragedia din timpul turnării filmului ”Rust”

Amintim că problemele pentru Alec Baldwin au început în luna octombrie 2021. Atunci, o adevărată tragedie a avut loc, chiar la turnarea filmului ”Rust”, mult așteptat de publicul larg.

ADVERTISEMENT

Alec Baldwin se antrena să tragă cu arma pe platoul de filmare. Echipa de producție se afla la o fermă din apropiere de Santa Fe. Ulterior însă, arma s-a declanșat, iar directoarea de imagine a fost lovită mortal.

Halyna Hutchins avea 42 de ani, însă nu a reușit să supraviețuiască. Totodată, în timpul declanșării armei, regizorul Joel Souza a fost rănit și el. Menționăm că la mai bine de doi ani de la tragedie, au existat numeroase puncte cheie în anchetă.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, acum câteva luni, Robert Shilling, un anchetator special al biroului procurorului districtual, anunța într-o declarație că la momentul producerii tragediei, Alec Baldwin vorbea la telefon, fiind distras. Acesta este una dintre premizele care stau la baza acuzației de omor prin imprudență.

Sursa citată mai spunea și că în cazul în care actorul ar fi verificat arma, alături de armurierul filmului, nimic nu s-ar fi întâmplat.  “Baldwin ştia că prima regulă de siguranţă a armelor de foc este să nu îndrepţi niciodată o armă spre cineva pe care nu intenţionezi să îl împuşti”, spunea Shilling.

ADVERTISEMENT