Life

Alec Baldwin, acuzat oficial de ucidere în culpă. Greșeala făcută de actor care a dus la moartea cineastei Halyna Hutchins

Răsturnare completă de situație în cazul lui Alec Baldwin. Actorul a fost acuzat oficial de ucidere în culpă după moartea cineastei Halyna Hutchins.
01.02.2023 | 10:00
Alec Baldwin acuzat oficial de ucidere in culpa Greseala facuta de actor care a dus la moartea cineastei Halyna Hutchins
Actorul Alec Baldwin, acuzat oficial de ucidere în culpă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noi probleme pentru actorul Alec Baldwin. Procurorul a descoperit o greșeală fatală făcută de acesta. S-ar părea că tragedia de pe platoul de filmare putea fi evitată.

Alec Baldwin, acuzat oficial de ucidere în culpă

În octombrie 2021, viața actorului Alec Baldwin avea să se schimbe complet. Acesta se afla pe platourile de filmare a peliculei “Rust”, unde o tragedie a avut loc.

ADVERTISEMENT

Actorul a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins și a dezvăluit ulterior că nici măcar nu știa că arma respectivă era încărcată. S-ar părea însă că procurorii au descoperit un alt amănunt șocant.

În timpul tragediei, Alec Baldwin a făcut o mare greșeală. Actorul, spune procurorul, știa foarte bine regulile de pe platou. Mai exact, armurierul trebuia să fie prezent acolo și să verifice dacă arma este sigură înainte de a i-o înmâna.

ADVERTISEMENT

S-ar părea însă că Alec Baldwin nu a ținut cont de această regulă și s-a bazat doar pe verificarea făcută de producătorul executivul al peliculei ”Rust”, deși acesta nu avea practic dreptul de a autoriza arma înainte de aceasta a fi folosită.

Greșeala făcută de Alec Baldwin înainte de tragedie

Iar asta nu este tot. Chiar în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmări, adică fix în momentul în care a împușcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchin, actorul vorbea la telefon, spun procurorii, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Și nu doar actorul este de vină ci și armurierul filmului, fiind acuzat de omor prin imprudență. Iar toate aceste detalii au fost făcute publice într-un document care prezintă un adevărat haos pe platoul de filmare și totodată, o utilizare nechibzuită a armelor.

La momentul producerii tragediei, actorul era distras, vorbind la telefon cu membrii familiei, relatează Robert Shilling, un anchetator special al biroului procurorului districtual, într-o declarație depusă, alături de acuzațiile de omor prin imprudență.

ADVERTISEMENT

În același timp, acesta susține că tragedia putea fi evitată extrem de simplu. Dacă actorul verifica arma respectivă alături de armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed și nu ar fi îndreptat arma către Hutchins, atunci nimic nu s-ar fi întâmplat.

Totodată, el amintește și că Alec Baldwin știa toate regulile de siguranță, inclusiv faptul că o armă de foc nu va fi niciodată îndreptat spre cineva.

“Baldwin ştia că prima regulă de siguranţă a armelor de foc este să nu îndrepţi niciodată o armă spre cineva pe care nu intenţionezi să îl împuşti”, a adăugat Shilling.

”Nepăsarea” care a dus la o adevărată tragedie

În documentul respectiv mai scrie că a fost vorba despre ”nepăsare”, iar toate aceste lucruri au dus la o adevărată tragedie. De asemenea, se mai menționează și faptul că pe platou putea fi utilizată o replică a armei de foc, iar armurierul nu avea dreptul să părăsească platoul de filmare, așa cum prevede protocolul.

De cealaltă parte însă, actorul Alec Baldwin este hotărât să lupte mai departe. Atât avocații săi, cât și cei ai armurierului din producția ”Rust” merg mai departe în instanță.

Dacă lucrurile nu merg însă așa cum își doresc, iar cei doi vor fi găsiți vinovați, atunci vor primi o pedeapsă de 18 ani de închisoare, dar și o amendă de 5.000 de dolari.

Amintim faptul că atât Alec Baldwin cât și Hannah Gutierrez-Reed vor fi judecați de un juriu. Totodată, trebuie menționat și faptul că actorul a reușit să ajungă la un acord cu familia directoare de imagine, ucisă pe platoul de filmare. 

ADVERTISEMENT