News

Răsturnare de situaţie în cazul tânărului care a spulberat 6 copii pe o trecere de pietoni din Petroşani. „Riscă până la 30 de ani de închisoare”

Tânărul de 19 ani care a spulberat șase copii pe o trecere de pietoni din Petroșani riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare
30.12.2022 | 12:28
Rasturnare de situatie in cazul tanarului care a spulberat 6 copii pe o trecere de pietoni din Petrosani Risca pana la 30 de ani de inchisoare
Șoferul care a omorât un copil de 11 ani riscă o pedeapsă uriașă. Sursa foto: servuspress.ro
ADVERTISEMENT

După ce unul dintre cei șase copii și-a pierdut viața după ce a fost lovit pe trecerea de pietoni, procurorii au acceptat să schimbe încadrarea juridică în acest caz.

Răsturnare de situație în cazul tânărului care a spulberat 6 copii

Procurorul de caz a schimbat încadrarea faptei în acest dosar după audierea tatălui copilului de 11 ani care și-a pierdut viața. Acum, tânărul de 19 ani care conducea băut și fără permis de conducere riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

„În dosarul șoferului care omorât un copil în Petroșani și a vătămat alți cinci, în urma audierii de ieri a tatălui victimei decedate și a depunerii cererii de schimbare a încadrării juridice a faptei, procurorul de caz a schimbat încadrarea faptei de la vătămare corporala și ucidere din culpă iar șoferul de 19 ani este cercetat pentru tentativa la omor calificat și omor și rișca până la 30 de ani de închisoare”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Șoferul de 19 ani din localitatea Aninoasa urcase la volan băut, fără să aibă permis de conducere, iar apoi a fugit de la locul accidentului după ce a lovit șase copii care traversau o stradă din Petroșani pe trecerea de pietoni.

ADVERTISEMENT

Șoferul a fost prins la scurt timp de către polițiști și era acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului unui eveniment rutier fără încuviinţarea poliţiştilor, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

El fusese arestat pentru 30 de zile.

Alcoolemie de 1,57 la mie pentru șofer

Avocatul Adrian Cuculis anunțase anterior că șoferul a avut o alcoolemie de 1,57 la mie în momentul în care a accidentat cei șase copii.

ADVERTISEMENT

„Șoferul din Petroșani care a lovit 6 copii dintre care un băiat de 11 ani a fost omorât, avea o alcoolemie de 1.57 la mie, așa arată analizele de ultima oră. Luni urmează înmormântarea băiatului unde forțele de ordine deja se mobilizează având în vedere ca se așteaptă o mare de oameni care vor participa la înmormântare. Începând de marți se vor face și primele audieri alături de depunerea unei plângeri penale și constituiri de parte civilă cu sume record”, a declarat acesta săptămâna trecută.

Copiii accidentați aveau vârste între 11 și 14 ani, trei dintre aceștia fiind în stare deosebit de gravă, internați la un spital din Timișoara în timp ce alți doi au rămas internați la Petroșani. Joi, copilul de 11 ani a murit la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Petroșani.

ADVERTISEMENT

Valeria Filimon, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, a declarat pentru Gazeta de Dimineață că șoferul a avut o viteză extrem de mare de a provocat asemenea leziuni.

„Având în vedere leziunile provocate, avea viteză foarte mare. Nu cred că au fost urme de frânare pentru că toți pacienții aveau leziuni grave. Deci ca să provoci astfel de leziuni, trebuie să intri cu o viteză foarte mare. Copiii ăștia au fost spulberați pe trecerea de pietoni”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT