News

A murit unul dintre copiii spulberați pe trecerea de pietoni, la Petroșani. Șoferul responsabil de accident, arestat preventiv. Update

Accident dramatic la Petroșani, acolo unde șase copii au ajuns la spital din cauza unui șofer inconștient. Acesta a dispărut de la locul faptei, fiind găsit ulterior de polițiști.
22.12.2022 | 22:16
A murit unul dintre copiii spulberati pe trecerea de pietoni la Petrosani Soferul responsabil de accident arestat preventiv Update
Un accident teribil cu șase victime a avut loc mierscuri seara, la Petroșani / Foto: Servuspress
ADVERTISEMENT
22-12-2022
20:22

Șoferul responsabil de accidentul din Petroșani, arestat preventiv

Şoferul în vârstă de 19 ani care a provocat tragicul accident din Petroșani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În momentul în care i-a lovit pe cei șase copii aflați pe trecerea de pietoni, tânărul nu avea permis de conducere şi consumase alcool, iar după accident a fugit de la faţa locului.

Cei șase copii care au fost loviți miercuri seară, în timp ce traversau strada prin loc marcat, aveau vârste cuprinse între 11 şi 14 ani.

Din păcare, joi, unul dintre minori, în vârstă de 11 ani, a decedat. Alţi trei copii au fost transferaţi la un spital din Timişoara. Ceilalţi doi răniţi au rămas internaţi la Petroşani.

22-12-2022
09:56

Un copil este intubat, doi au fracturi la picioare

Doi dintre cei trei copii, implicaţi în accidentul din Petroşani care au fost transferaţi la Timişoara sunt internaţi la Spitalul de Copii cu fracturi la picioare şi leziuni la cap, iar cel de-al treilea se află la Spitalul Judeţean Timişoara unde este internat la Secţia ATI, în stare gravă, intubat.

“Ca urmare a acestei tragedii su sosit la noi doi copii, de 13 şi 14 ani, amândoi cu leziuni la nivelul membrelor inferioare, unul dintre ei cu fractură de tibie şi celălalt cu fractură de tibie şi o fractură deasupra celuilalt genunchi.

Amândoi au leziune de craniu, adică capul spart. Sunt în afară de orice pericol vital în acest moment, trecuţi în terapie intensivă, pentru a se asista ortopedico-chirurgical leziunile provocate. La unul dintre ei fractura este deschisă, deci va trebui recuperare”, a declarat Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Medicii de la Spitalul Judeţean Timişoara au anunţat că un al treilea copil implicat în acelaşi accident este internat în Secţia ATI, în stare gravă, intubat.

22-12-2022
09:06

Un copil de 11 ani a murit la spital

Un copil de 11 ani, care a făcut parte din grupul celor şase minori ce au fost accidentaţi miercuri seara pe o trecere de pietoni din Petroşani, a decedat joi în spitalul din localitate, unde era internat pe secţia de Terapie Intensivă.

Autorul accidentului, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, se urcase la volan după ce consumase băuturi alcoolice, nu avea permis de conducere şi a fugit de la locul faptei.

Un accident grav s-a produs miercuri seara, în Petroșani, în urma căruia șase copii au ajuns la spital. Minorii au fost loviți în plin de un automobil, chiar pe o trecere de pietoni din oraș.

Șoferul care ar fi produs accidentul are doar 19 ani

Potrivit primelor informații, șoferul care a comis accidentul a dispărut de la fața locului, fiind găsit câteva ore mai târziu de către polițiști. Bărbatul avea doar 19 ani, nu poseda permis de conducere și, prezenta o concentrație de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în jurul orei 22.00, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada 1 Decembrie 1918, din Petroșani, un conducător auto a accidentat șase tineri, pe trecerea de pietoni, după care a părăsit locul faptei.

La scurt timp, în urma declanșării activăților specifice, a fost identificat în localitatea Aninoasa, pe strada Căzănești, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa,  care nu posedă permis de conducere, bănuit de comiterea evenimentului rutier.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi condus la sediul Poliției, pentru cercetări și i se vor recoltata probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Trei tineri dintre tinerii răniți au fost transportați cu ambulanța la UPU Petroșani, iar ceilalți trei au fost duși la UPU Petroșani de către părinții acestora, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Copiii accidentați au ajuns la spital

Potrivit publicației Servuspress, la fața locului au intervenit șase ambulanțe: trei de la SMURD și trei de la SAJ Hunedoara, pentru a le acorda victimelor îngrijiri medicale.

„Din primele informații primite rezultă că, până în momentul de față, trei copii au fost transportați de către SAJ Hunedoara la Spitalul Municipal Petroșani și unul de către echipajul SMURD.

ADVERTISEMENT

Pentru un copil; de aproximativ 11 ani, paramedicii au început manevrele de resuscitare  la fața locului. Iar un alt copil a fost transportat la spital de către familie”, arată cei de la ISU Hunedoara.

ADVERTISEMENT